Devlet Bahçeli: Vur Mehmedim vur, Tel Rıfat ve Münbiç özgürleşene dek vur

Bahçeli, Türkiye’nin sınır ötesi operasyon konusundaki kararlılığına ilişkin açıklamada bulundu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli’nin gündeminde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyon hazırlığı vardı.

Tel Rıfat ve Münbiç mesajı
Bahçeli, “Diyorum ki oralar meşru hedeftir. Caniler temizlenmeli, en başta Tel Rıfat ve Münbiç özgürleştirilmelidir.” dedi.

“Ne ülkemizde ne Meclisi’mizde ne sınır hattımızda terörist istemiyoruz.” diyen Bahçeli, Türkiye’nin, Suriye’nin veya Irak’ın toprağında gözü olmadığını vurguladı.

“Türkiye’nin müdahil olması herkesin çıkarına”
Bahçeli, söz konusu iki ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak için Türkiye’nin müdahil olmasının herkesin çıkarına olduğunu söyledi.

“Vur Mehmedim” şiirini de okuyan MHP Lideri, konuşmasının devamında şunları ifade etti:

“Zalime hoşgörü mazluma ihanettir”
“Türkiye, dostluğuna güven duyulan, özü sözü dosdoğru bir ülkedir. Fakat safiyane duruşumuzu yanlışa yorup da etrafımızı kuşatmaya almaya hazırlık yapan teröristleri üzerimize kışkırtan ülkelerle de çetin bir mücadeleye sonuna kadar hazır olduğumuz da iyi bilinmeli.Zalime hoşgörü mazluma ihanettir. Dostluğumuz güven verdiği kadar düşmanlığımızın da dehşet ve korku uyandıracağını herkesin aklında tutmasında yarar vardır.

“Bu melanetin üstesinden geleceğiz”

Tecrübleyle sabittir ki domuz derisinden post olmaz, eski düşmandan da dost olmaz. Terörle mücadelede göstereceğimiz zayıflık emaresi, teröristlere cesaret aşılayacak ve vatanımızı tehlikeye atacaktır.Bedelini ödesek de şehitler versek de Türkiye, terörle mücadelede altın bir dönemi yaşamaktadır. Terörü kaynağında yok etme stratejisi inançla ve yüksek bir moralle devam etmektedir. Bu melanetin üstesinden geleceğiz.

“Hepsi sözde müttefiklerimizce teröristlere verildi”

Terörün belini kıracağız, teröristlerin Türk milletine ihanetlerinde dolayı dünyayı başlarına yıkacağız. Son aylarda Ayn el-Arab ve Tel Rıfat’tan ülkemize atılan roketler, havan topları ki bu silahların hepsi sözde müttefiklerimizce teröristlere verilmiştir.Karkamış ve Kilis başta olmak üzere sınır hattındaki yerleşim alanlarına isabet etmiştir. Yine aynı şekilde Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekat bölgelerine yönelik terör eylemlerinde bir artış gözleniyor.

Ankara ve Soçi mutabakatları
Yeni bir sınır ötesi ve ezici harekat mecburiyet haline geldi. Türkiye, 17 Ekim 2019’da ABD ile Ankara Mutabakatı, 22 Ekim 2019’da Rusya ile Soçi Mutabakatı imzaladı.Ankara Mutabakatı’na göre, PKK/YPG terör örgütü Türkiye-Suriye sınırından 30 kilometre derinliğe çekilecek, ağır silahlar toplanıp terör mevzileri kullanılamaz hale getirilecekti.

ABD’ye tepki: Şizofrenik ve çirkin bir saptırma

Soçi Mutabakatı’na göre de Münbiç ve Tel Rıfat terör örgütünden tamamen temizlenecek, PKK/YPG’li hainler Suriye-Türkiye sınırının 30 kilometre dışına çıkarılacaktı. ABD sözcülerinin son günlerde Türkiye’yi Ankara Mutabakatı’na uymaya davet etmesi şizofrenik ve çirkin bir saptırmadır.Mutabakat muhtıralarına kimin uymadığı, kimlerin arka kapıdan dolanıp hainleri beslediği ve silahlandırdığı ortadadır. Teröristler, yuvalandıkları meskun mahallelerden ne çekilmiş ne de çekilme teşebbüs etmiştir.

“Aldatmanın sonuna gelindi”

Oyalama süreci, Türkiye’ye her seferinde kanlı fatura çıkardı. Mutabakatların Türkiye haricindeki taraf ülkeleri, taahhütlerini çiğnemiş, dahası terör örgütlerine alan açmaya devam etmişlerdir. Bu aldatmanın sonuna gelindi.Rusya ile Bahar Kalkanı harekatının ardından mutabık kalınan anlaşma gereğince İdlib’de stratejik ehemmiyeti çok fazla olan M4 kara yolunun kuzeyinde ve güneyinde 6’şar kilometre derinliğinde bir güvenlik koridoru tesis edilecektir. Bu konuda tatmin edici bir gelişme olmadı.

“Tehdit nereden doğuyorsa…”

İdlib’e, Azez’e, Cerablus’a ve Afrin’e yönelik terörist saldırılarının ağırlık merkezi şu anda Tel Rıfat’tır. Tehdit nereden doğuyorsa diyorum ki oralar meşru hedeftir. Caniler temizlenmeli, en başta Tel Rıfat ve Münbiç özgürleştirilmelidir.

“Teröristler her neredeyse bulunup, cezalandırılmalı”
Milliyetçi Hareket Partisi, muhtemel askeri harekatı bütün varlığıyla desteklemektedir. Sınırlarımıza paralel şekilde bulunan bir terör devleti kurmak için mekik dokuyan zehirli yılanların başının koparılması hakkımızdır, hukukumuzdur, haysiyetimizin gereğidir.Teröristler her neredeyse bulunup, cezalandırılmalı, burunlarından fitil fitil getirilmeli, yedikleri içtikleri boğazlarına dizilmelidir. Bu hususta hiç kimseden izin ve icazet alacak halimiz de yoktur.

“Kendi işimizi kendimiz görecek kudretteyiz”
Gölge etmesinler, başka bir şey istemeyiz. Kendi işimizi kendimiz görecek kudretteyiz. Kendi yağımızla kavrulacak yeterlilikteyiz. Bağımsızlığımızı ve toprak bütünlüğümüzü riske atmayacak, attırmayacak güçteyiz, cesaretteyiz.

“Vur Mehmedim”

Kahraman güvenlik güçlerimize Allah yardım etsin diyorum. Gazamız şimdiden hayırlı olsun niyazındayım. Şairin dediği gibi; ‘Vur Mehmedim! Vur ki; bahtım uyansın. Tekbir sadaları arşa dayansın. Sen ki; çelikleşmiş imansın. Vur Mehmedim! Hak için, Allah için, millet için, mazlumlardan yükselen o ‘ah’ için vur. Sen tarihsin, sen zafersin, sen bayraksın, sen vatansın. Vur Mehmedim! Vur ki; dünya utansın.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın