Başkan Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 10 soru!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 10 soru yönelterek, ‘Bu soruların yanıtlarını açık bir şekilde verirse kendisi ile ilgili tutumumuzu gözden geçireceğiz. Aksi halde kifayetsiz muhterislere ülke teslim edilmez, devam edeceğiz’ dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Van’daki konuşmasında Kandil’e selam gönderdiğini söyleyerek şöyle konuştu:
“Van’ı 2011’deki depremin ardından yeniden inşa ettiğimizden haberi yok. Bu depremden sonra Van’ın ne halde olduğunu biliyor musun sen Bay Kemal? Kaç kere Van’a gittin, merkezini dolaştın? Biz Van’a en az 35 milyar harcama yaptık. Haritadaki yerini bile gösteremez. Van’da eğer PKK örgütünün uzantısı olanlar görevde olmuş olsaydı, suyu olan bir Van bulamazdınız. Biz onların döneminde bile oraya Van’a suyu götürdük. Büyükşehir belediye statüsünde olduğu için suyu kendisinin temin etme zorunluluğu var. CHP’den aldığımızda İstanbul’da da susuzluğu en kısa zamanda giderdik. Bay Kemal bunları bilmez. Daha ilk geceden itibaren sizin yanınızda olanlar kimlerdi Van’da? Tayyip Erdoğan ve arkadaşları. Devletin kaynaklarının terör örgütüne aktarılmasının önüne geçmek için kullandığımız belediye başkan vekilini öyle anlatıyor ki; sanırsınız ses Kandil’den geliyor. ‘Onların verdiği işi alan müteahhitlere ödemeleri yapmayacağız’ diyor. Devlette devamlılık esastır. Bunu nasıl dersin? Bu ülkede yargı var. Nasıl vermezsin. Şakır şakır ödemeye mecbursun. CHP’nin vekil olmuş olan müteahhitlerine ‘bu CHP’li müteahhit, ödeme yapmam’ demedik, hepsine şakır şakır ödeme yaptık. Bizde böyle bir kin yok. Samimi olarak işini yapana her zaman destek var.”
‘KİMİ ADAY GÖSTERECEKLERİ KENDİ BİLECEKLERİ İŞTİR’
Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun TÜRGEV Vakfı’na yönelik iddialarını anımsatarak şöyle devam etti:
“Yurt binasının inşaatını diline dolayan bu kişinin PKK’nın oradaki faaliyetlerinden şikayeti olduğunu gördünüz mü? Kılıçdaroğlu, bu yurdu iftirayla diline dolayarak kime hizmet ediyor dersiniz? Rahmetli Muhammed Ali’nin çiftliğini de aynı vakıf sayesinde öğrencilerimizin hizmetine sokarak, bu zatı daha da çatlatacağız, kıvrandıracağız. Her iftirayı burnundan fitil fitil getirmek de boynumuzun borcudur. Çocuğumuzla, ailemizle uğraşmayı dert haline getiren bu zatın evvelini ortaya dökmesini de biliriz de bize yakışmaz. Gerektiğinde hadsize haddini bildirmenin kırk yetime kaftan giydirmekten daha üstün olduğunu gayet iyi biliriz. Kılıçdaroğlu’nun hakkını yememek lazım. 2023 Haziran ayında yapılacak seçimler için rakip gördüğü herkesi ya aynı masaya topladı ya da ince manevralarla saf dışı bırakmaya başladı. Bu zatın her ağzını açtığında hakkını savunduğu biri cezaevinden 6’lı masanın tüm taraflarına ‘Utanmıyor musunuz’ diye ayar verdi; süt dökmüş kedi misali hiçbirinin sesi çıkmadı. Herhalde soluk borularını tutan el ses çıkarmalarına izin vermedi. Kimi aday gösterecekleri kendi bilecekleri iştir.”
KILIÇDAROĞLU’NA 10 SORU
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 10 soru yönelterek cevap vermesi halinde kendisini muhatap alacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
“1.sorum: PKK’dan YPG’ye bölücü terör örgütünün bütün unsurlarını, FETÖ’den DEAŞ’a tüm terör örgütlerinin siyasi uzantıları ile beraber en şiddetli şekilde lanetliyor mu lanetlemiyor mu?

2. sorum; Türkiye’nin PKK’ya karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu?

3.sorum: İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği tartışmasında ortaya çıkan Batı’nın terör örgütlerine karşı riyakar tutumuna karşı devletinin izlediği politikanın yanında mı?

4.sorum: Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’de verdiği milli mücadelede ülkesinin safında mı?

5.sorum: Dünyanın salgın ve savaş sebebiyle yaşadığı krizin ekonomik boyutu ile ilgili sürdüğümüz mücadeleye destek veriyor mu?

6.sorum: Mahkeme kararı ile yalan olduğu tescillenmiş iddiaları bırakıp siyaseti ülkenin ali çıkarlarıyla yürütmeye var mı?

7.sorum:Siyasi stratejilerini yabancılara onaylatmak yerine kendi partisiyle ve milletle belirlemeye var mı?

8.sorum:Bin yıldır kanlarımızla sulayarak ebedi vatanımız haline getirdiğimiz bu toprakların tüm değerlerini asil devletin evladı olarak temsil ediyor mu?

9.sorum:Partisi içindeki her türden tacizciyi, tecavüzcüyü tasfiye etmeyi düşünüyor mu?

10.sorum: Yüreği yetip 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı?

Bu soruların yanıtlarını açık bir şekilde verirse kendisi ile ilgili tutumumuzu gözden geçireceğiz. Aksi halde kifayetsiz muhterislere ülke teslim edilmez, devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın