BM, ‘Turkey’ adını ‘Türkiye’ olarak değiştirdi

Birleşmiş Milletler, Türkiye’nin talebinin ardından yabancı dillerde ‘Turkey’ olarak kullanılan ülke adını ‘Türkiye’ olarak tescilledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ülkemizin BM nezdinde yabancı dillerdeki adını ‘Türkiye’ olarak tescil eden mektubu imzaladı.

‘Turkey’, ‘Türkiye’ olarak değiştirildi
Bunun ardından harekete geçen Birleşmiş Milletler (BM), yabancı dillerde kullanılan ‘Turkey’ adını ‘Türkiye’ olarak değiştirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric,  yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Türkiye’nin yabancı dillerdeki isminin “Türkiye” olarak değiştirilmesine yönelik Genel Sekreter Antonio Guterres’e gönderdiği mektubu aldıklarını söyledi.

Dujarric, ülke isminin değiştirilmesinin mektubun alındığı andan itibaren geçerli olduğunu belirtti.

Bakan Çavuşoğlu: Hayırlı olsun
Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ülkemizin marka değerini yükseltmek için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlattığımız süreç nihayete eriyor. BM Genel Sekreteri’ne bugün gönderdiğim mektupla ülkemizin BM nezdinde yabancı dillerdeki adını da ‘Türkiye’ olarak tescil ediyoruz. Hayırlı olsun.” açıklamasında bulunmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın