Sömürgeci ABD’den petrol şirketlerine Venezuela için lisans kararı!

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, ABD’nin, petrol şirketlerine Venezuela’da yeniden faaliyetlerine başlaması için lisans verdiğini açıkladı.
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş yüzünden Rus petrolüne uygulanan ambargo, ABD’yi yeni arayışlara itti.

Petrol ve gaz yönünden önemli kaynaklara sahip Venezuela’ya yönelen Amerika, yıllardır ekonomik yaptırımlar uyguladığı ülkeye ılımlı adımlar atmaya başladı.

ABD, firmalara lisans vermeye başladı
Global firmalara Venezuela’da gaz ve petrol üretimini başlatmaları için lisans veren ABD’nin, Ekim 2021’de kesilen diyalog müzakerelerinin yeniden başlatılmasını teşvik için bu adımları attığı değerlendiriliyor.

Yaptırımlar bir miktar gevşetildi
Arjantin’in “Radiofonica” isimli radyosuna konuşan Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, ABD tarafından ülkesine yönelik uzun süredir uygulanan ekonomik yaptırımların bir miktar gevşetildiğini ve bunun anlamlı olduğunu belirtti.

“Hafif ama önemli adımlar”
ABD’nin hafif ama önemli adımlar attığını belirten Maduro, “Amerika Birleşik Devletleri, (ABD’li) Chevron’a, (İtalyan) Eni’ye ve (İspanyol) Repsol’a Venezuela’da gaz ve petrol üretimini başlatmaları için lisans vermesi, hafif ama önemli adımlardır.” ifadesini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın