Batılı ülkeler, küresel enflasyona neden oldu

ABD Başkanı Joe Biden’ın ülkesindeki enflasyonun sebebi olarak gösterdiği Rus lider Putin, “Batılı ülkelerin ekonomide yaptığı hatalar ve yaptırımlar, küresel enflasyon dalgasına yol açtı” dedi.
Rusya-Ukrayna savaşı ile eş zamanlı başlayan yaptırımlar, ham madde ve tahıl tedarik hattında yaşanan aksamalar küresel ölçüde enflasyona neden oldu.

Bu gelişmeler birçok ülkede, uzun yıllardır görülmeyen enflasyon oranları ile rekorlar kırdı.

Biden, Putin’i sorumlu tutmuştu
ABD’de savaştan sonra ayaçıklanan yüksek enflasyonu yorumlayan ABD Başkanı Joe Biden, her ay yaptığı açıklamalarda bu artıştan Putin’i sorumlu tuttu.

Biden, öyle ki “Putin’in fiyat artışı.” ifadelerini bile kullandı.

Putin: Enflasyonun sebebi Batı
Biden’dan sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de küresel enflasyona dair değerlendirmelerde bulundu.

Putin, dünya genelinde yükselen enflasyondan Batı’yı sorumlu tuttu.

15 Haziran’da başlayacak 25’inci St. Petersburg Ekonomi Forumu (SPIEF) dolayısıyla bir yazı kaleme alan Putin, forumun, tüm uluslararası toplum için zor bir zamanda gerçekleşeceğini hatırlattı.

“Yaptırımlar küresel enflasyon dalgasına yol açtı”
Putin, Batılı ülkelerin uyguladığı ekonomik politikaların küresel ekonomiye zarar verdiğini vurguladı ve şöyle dedi:

“Batılı ülkelerin ekonomide yaptığı hatalar ve yaptırımlar, küresel enflasyon dalgasına, tedarik ve üretim zincirlerinin yok olmasına, yoksulluk ve gıda kıtlıklarında keskin bir artışa yol açtı.”

“Ekonomik egemenliği güçlendireceğimiz bir dönem olacak”
Alınan bilgilere göre, yaşanan zorlukların yeni fırsatlar da yarattığını belirten Putin, görüşlerini şu şekilde tamamladı:

“Bu nedenle forumun sloganı ‘Yeni Dünya-Yeni Fırsatlar’ oldukça yerindedir. 2020’li yılların, Rusya için ekonomik egemenliğini güçlendireceği bir dönem olacağından eminim.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir Cevap Yazın