YPG/PKK destekçileri, İsveç ve Finlandiya’da gösteri yaptı

İki İskandinav ülkesinde terör yandaşları, ellerinden örgüt paçavralarıyla toplandı. İngiltere ve Fransa’da da benzer görüntüler kayıtlara geçti.
NATO’ya katılmak isteyen İsveç ve Finlandiya’da terör örgütü yandaşları bir kez daha ortaya çıktı.

İsveç’in başkenti Stockhom ve Finlandiya’nın başkenti Helsinki, YPG/PKK yandaşlarının gösterilerine sahne oldu.

Terör örgütü destekçileri, Türkiye aleyhine gösteri yaptı.

Finlandiya’da terör destekçilerinden gösteri
Finlandiya parlamentosunun önünde toplanan terör yandaşları, NATO üyeliği konusunda Finlandiya’nın Ankara’nın taleplerini kabul etmemesini ve askeri ittifaka katılmamasını istedi.

Türkiye, her iki İskandinav ülkesinden de terör örgütleriyle arasına net çizgiler çekmesini ve ayrıca iadeler konusunda adım atılmasını istiyor.

“İsveç, Türkiye’ye silah ambargosu uygulasın”
Terör örgütü YPG/PKK’yı simgeleyen bez parçaları açan örgüt yandaşları, parlamentonun önünde iki saat boyunca gösteri yaptı.

İsveç’in başkenti Stockhom’de de Norra Bantorget Meydanı’nda toplanan bir grup terör örgütü yandaşı, İsveç’in Türkiye’ye silah ambargosu uygulaması talebiyle gösteri düzenledi.

AA’nın haberine göre, gösteride örgütü simgeleyen bez parçaları taşınırken, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterleri açıldı.

PKK’lılar Londra’da yürüdü
Öte yandan İngiltere’nin başkenti Londra’da yürüyüş düzenleyen terör örgütü PKK yandaşları, Türkiye’nin terörle mücadelede adım atmasını istediği İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üye yapılmamasını istedi.

BBC merkezi önünde toplanan ve buradan yürüyüşe başlayan terör örgütü yandaşları, ellerinde terör örgütü PKK’nın Suriye yapılanması YPG ile İran yapılanması PJAK’a ait paçavraların yanı sıra bölücü başı Abdullah Öcalan ile Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş posterleri taşıdı.

Gösteri, Türkiye’nin Suriye’de olası YPG/PKK’ya karşı terörle mücadele harekatına tepki olarak düzenlendi.

Londra polisi güvenlik önlemi aldı
PKK’nın terör örgütleri listesinden çıkarılması çağrısı yapılan gösteride, Türkiye’nin terörle mücadelede adım atmasını istediği İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üye yapılmamasını talep eden pankartlar taşındı.

Terör örgütü yandaşlarına, güvenlik önlemleri kapsamında Londra polisinin de eşlik ettiği görüldü.

Paris’te aynı manzara
Fransa’nın başkenti Paris’te de terör yandaşları ellerinde bez parçalarıyla yürüyüş yaptı.

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Grammont, geçen ay, Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu’na düzenlenen terör saldırısı nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’na çağırılarak duyulan rahatsızlık iletilmişti.

İngiltere Yargıtay’ı: PKK sembollerini taşımak suç
PKK’nın sözde gençlik hareketleri, 1 Haziran’da da Londra’da yürüyüş organize etmiş, yaklaşık 50 kişinin katıldığı yürüyüşte, terör örgütüyle bağlantılı sözde dernek ve grupları simgeleyen bez parçaları taşınmıştı.

İngiltere’de Yargıtay, 2018 yılında Londra’da düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nı protesto gösterileri sırasında PKK’yı simgeleyen bez parçalarını taşıyan kişilere verilen cezaları onamıştı.

“İfade özgürlüğüyle bağdaşmıyor”
26 Ocak’taki kararda 2000 tarihli Terörle Mücadele Yasası’nın 13. maddesi uyarınca bir kişinin halka açık yerde, bir eşyayı bu kişinin yasaklanmış bir örgütün üyesi veya destekçisi olduğu yönünde makul şüphe oluşturacak şekilde taşımasının suç olduğu belirtilmişti.

Ayrıca terör örgütü simgelerini taşımanın ifade özgürlüğüyle bağdaşmadığı vurgulanmıştı.

Bu karardan yaklaşık 3 ay sonra PKK yandaşlarının Londra’da düzenlediği ve terör örgütünü simgeleyen bez parçalarının bulunduğu 2 ayrı gösteriye polis müdahale etmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

9. Yargı Paketi yolda!

Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemelerin öne çıkarılacağı 9. Yargı Paketi’nin hazırlıklarının tamamlanmak üzere …

Bir Cevap Yazın