Süleyman Soylu’dan muhalefetin ‘uçak-helikopter yok’ iddialarına tepki

Marmaris’teki orman yangınında muhalefetin söylemlerine tepki gösteren Süleyman Soylu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürüyor.

An itibarıyla 27 helikopter 14 uçak olmak üzere 41 hava aracı ve kara ekipleri bölgede yangını söndürmek içim çalışmalarına devam ediyor

Ancak yangınla mücadelede muhalefet kanadından gelen iddialar, kamuoyunun gündemine oturdu.

Helikopter yok iddiası
Geçtiğimiz gün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yangın söndürmede uçak ve ve helikopterlerin olmadığını iddia etmesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cevap verdi.

“Nasıl karmaşıklık çıkarırız anlayışındalar”
Muhalefetin; depremde, selde ve yangında hem aynı beyanlarda bulunduğunu belirten Bakan Soylu” Buralardan hiçbir zaman siyaset devşirmedik. Dervşirenlere de gerekli cevabı verdik. Sele gideriz, yanlış bilgilerle vatandaşımız yanıltmaya, meseleye yardımcı olmaktan ziyade, acaba bu meselede nasıl bir karmaşıklık ve kaos oluşturabiliriz anlayışıyla karşı karşıyayız.

“Depremde çadır önünde çadır yok, yangında helikopter altından helikopter yok…”
Depreme gideriz, çadırın önünde çadır yok diye beyanlarda bulunurlar. Burada helikopter uçarken, helikopter yok diye beyan edenlerin vazifesinin ne olduğunu bilmiyorum. Hepimiz bu ülkenin evladıyız.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun çadır yok iddiası
Hatırlanacağı üzere Elazığ’da Kızılay çadırına girip ve önünde basın açıklaması yapan  CHP Lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısında “Deprem bölgesine gittim, bir tane Kızılay çadırı görmedim” demişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın