İçişleri Bakanlığı kararıyla 2 belediye başkanı görevden alındı

Rüşvet iddialarıyla adliyeye sevk edilip serbest bırakılan CHP’li bedeliye başkanı ve Yenikent beldesinin bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak, görevden uzaklaştırıldı.
İzmir’in Menderes Belediyesi’nde rüşvet operasyonu gerçekleştirilmişti. Bu kapsamda yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan 28 kişiden 1’i de Belediye Başkanı Mustafa Kayalar oldu.

10 milyon zarar tespit edildi
Yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma dosyasına atanan uzman bilirkişiler, Menderes Belediyesi tarafından 2018-2021 yılları arasında düzenlenen toplam 10 adet ‘Çöp Toplama ve İş Makinası Kiralama’ ihalesini incelerken, incelenen 7 ihalede, ‘İhaleye Fesat Karıştırma’ suçunun oluştuğu, yapılan usulsüzlüklerle 9 milyon 934 bin 929 lira 47 kuruş kamu zararı tespit edildiği belirtildi.

Başkanın rüşvet aldığı ortaya çıktı
Bir diğer yandan, belediyedeki yolsuzluk soruşturması kapsamında ulaşılan belgeler ile CHP’li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve Menderes Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ertan Güleç’in İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Özdere’de inşaatı süren 5 yıldızlı otelin imar planına aykırı şekilde yapımına göz yummaları karşısında, Bodrum’da bulunan iki billanın aracılar kullanılarak rüşvet olarak aldıkları iddia edildi.

Dün serbest bırakıldılar
Villayı rüşvet olarak veren mimarlık şirketinin sahibi, villayı rüşvet olarak veren otel müdürü ile Kayalar ve Güleç de gözaltına alınırken, Başkan Kayalar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mustafa Kayalar ve dahilindeki 1 kişi görevden alındı
Çok geçmeden çelişkili olay hakkında bir yeni gelişme daha yaşandı. İçişleri Bakanlığı, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında serbest bırakılan CHP’li belediye başkanı Mustafa Kayalar ile haksız kazanç elde ettiği, kamuyu zarara uğrattığı iddia edilen Aksaray’ın Yenikent beldesinin bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak’ı görevden uzaklaştırdı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın