Sabotaja idam ne zaman? Datça’da ormanlık alanda deniz manzaralı yangın çıktı!

Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. Ülkemizde yaz aylarında canımızı yakan orman yangınlarına bir yenisi eklendi.

Muğla’nın Datça ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın, Mesudiye Mahallesi Radar mevkiinde saat 12.30 sıralarında başladı. Ormanlık alandan alevlerin yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ekipler yönlendirildi. Rüzgarın da etkisi ile yangın büyüdü.

Müdahale sürüyor
Kısa sürede olay yerine gelen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri karadan, yangın söndürme helikopterleri ile de havadan yangını söndürme çalışmaları başlatıldı.

“Tüm imkanlar seferber ediliyor”

Muğla Valiliğinden orman yangını ile ilgili yapılan açıklamada alevlerin kontrol altına alınabilmesi için tüm imkanların seferber edildiği belirtilirken, “Datça Mesudiye Kocadağ mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıkmıştır. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen orman yangınına 9 helikopter, 5 uçak, 20 arazöz, 9 su tankeri, 3 dozer ile müdahale edilmektedir. Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Bölgeye çok sayıda hava ve kara ekibi yönlendirilmiştir. Yerleşim yerlerini yangından korumak için gerekli tedbirler ekiplerimizce alınmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

Yangına ilişkin Datça Kaymakamı Mesut Çoban’da açıklamada bulundu.

“Yangın yerleşim alanlarını tehdit etmiyor”

Datça Kaymakamı Mesut Çoban, “Yangın yerleşim alanlarını tehdit etmiyor. Ancak bölgede yoğun bir duman oluştu.” açıklamasında bulundu. Bölgede rüzgarın etkili olduğunu aktaran Çoban, ekiplerin alevleri kısa sürede kontrol altına almasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Mehmet Şimşek’ten enflasyonda düşüş sinyali

Enflasyonda düşüş sinyali veren Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımcıların da Türkiye’ye güvendiğini …

Bir Cevap Yazın