Yunan tarafı şimdilerde de kokoreçimizi sahiplendi!

Sık sık Türkiye’ye ait bir yemeği sahiplenen Yunanistan’ın hedefinde bu kez kokoreç var. Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilim son dönemde yeniden yükselişe geçti.
İki ülke arasındaki gerilimin yıllara dayanan inişli çıkışlı bir geçmişi var. Siyasi gerilimin yanında iki toplum arasında kültürel ve gastronomi alanındaki gerilimler de sık sık gündeme geliyor. Türk kültüründe ve Türk mutfağında demirbaş haline gelmiş birçok adet, yemek, dans, tatlı, inanış yıllarca Yunanlılar tarafından sahiplenildi.

Bunların en başında gelenleri ise yoğurt, dolma, cacık, baklava ve musakka gibi Türk mutfağının vazgeçilmezleri…

Öyle ki bu yemeklerin Yunanistan’a mı yoksa Türkiye’ye mi ait oldukları sadece iki ülke arasında değil, tüm Avrupa’da da zaman zaman tartışma konusu oluyor.

Son hedef kokoreç
Diğer yandan bu tartışmalar Yunanistan’ın çıkışları ile dönem dönem popüler hale geliyor. Yunan tarafı son dönemde ise kokoreçi sahiplendi. Türkiye’de Avrupa Birliği uyum döneminde yasaklanması bile gündeme gelen kokoreç bu günlerde Yunanistan’da pek popüler.

Sosyal medyada da popüler
Kokoretsi, kokoretzi, kokirec, gibi isimlerle Yunanlıların işletmelerinde yer alan ürünler, işletmelerin sosyal medya hesaplarından da sık sık paylaşılıyor. Ege’nin karşı kıyısında yapılan kokoreçin farkı ise bağırsağın içine ciğer ve başka sakatatların da konulması.  Sosyal medyada yeniden gündeme gelen olaya karşı ise birçok kullanıcı kokoreçin Türk yemeği olduğu ve diğer ürünler gibi Yunanistan tarafından ‘çalındığı’ iddiasını savundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın