FETÖ imamı Özgür Kaya’nın 15 Temmuz itirafları

FETÖ imamı Özgür Kaya, 15 Temmuz gecesi ‘İstanbul ağabeyinin’ kendisini arayarak kurumun en başındaki devlet sorumlusu şahsı ‘indirebilecek’ bir askeri öğrenci olup olmadığını sorduğunu söyledi.

Türkiye’nin gündeminde FETÖ’cülerin propaganda yayınları var. Yurt dışındaki firari fetöcüler YouTube’u sık sık kullanarak manipülasyonlarına devam ediyorlar.  Buna karşın itirafçı olan eski FETÖ’cüler de yaptıkları yayınlarla yurt dışından ‘tuzu kuru’ yayın yapan eski arkadaşlarına tepki gösteriyor.

İtirafçı Özgür Kaya, Salim Zeybek ve Erkan Irmak’ın yaptıkları son YouTube canlı yayını dikkat çekti.  Özgür Kaya yayında 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.  Kaya, o gece kendisini arayan ‘İstanbul sorumlusunun’ kendisinden ‘kurumun en tepesindeki şahsı indirecek’ bir askeri öğrenci istediğini anlattı.

“Mahrem birimlerin kullandığı uygulama üzerinden aradı”
Kaya’nın o anlatımı şu şekilde: “15 Temmuz akşamı ben de kendime göre bir gaybubet ortamındaydım. O akşam bizim sizden başka şekilde duyduğum şey şu şekilde. Biliyorsunuz herkesin takip ettiği yapılar var. O akşam bizim en başımızdaki ağabeyimiz, Türkiye sorumlusu olan ağabeyimiz, beni mahrem birimlerin kullandığı online uygulama üzerinden aradı.

“Askerlere yol verin, bu işin içinde biz varız”
Arkadaşlarımızın askere direnmemesini, bulundukları yerlerde kesinlikle askere yol verilmesini… Askere yol verilmesi ifadesi olayı özetliyor benim için.  Bir hadisenin içine girildiğini, ‘Bu işin içinde biz varız’ fikrini bende oluşturdu.

“En tepedeki şahsı indirebilecek bir öğrenci arkadaşımız var mı?”
Hemen sonrasında söylediği ifadeyi ben uzun süre kendime itiraf edemedim. Sizlerden hiçbiriyle bunu paylaşmadım, söyleyemedim. Çünkü bu çok zor gerçekten. O akşam bana söylediği şey ‘sizin şu anda irtibatta olduğunuz kurumun başında bulunan, en  yüksek en tepedeki devlet sorumlusu şahsı indirebilecek bir öğrenci arkadaşımız var mı’ diye bana soruldu.

“Gerçekten kanım beynimde dondu”

Yani şimdi indirmekten kastımız koltuktan indirmek değil. Çok Türkçe bilmeye de gerek yok. Gerçekten kanım beynimde dondu. Bırakın darbe kalkışmasını, cemaatin bunun ile adının alınmasını o gece böyle bir şey de söylenince benim nevrim de döndü.

“O kadar kısa bir süre içerisinde çark etti ki…”

Olay biraz da ileri saatlere gidince bu adam 3 maymun mu dersiniz artık adamın maymunluğunun şeyi de yok… O kadar kısa bir süre içerisinde çark etti ki hiçbir şeyden haberim yok yazdı. Aynı şekilde bir iki gün içinde bu şey devam etti. Yani bi hiçbir şekilde böyle bir şeyin içerisinde değiliz, bulunmadık ben böyle bir şey bilmiyorum gibi şeyler söyledi.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın