Nureddin Nebati: Türkiye’nin düşük faiz politikası başarısı hepimizi şaşırtacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye’nin pandemi döneminde olduğu gibi dünyadaki krizden de başarılı bir sonuç elde ederek çıkacağını ve herkesin şaşıracağını söyledi.
Ekonomi ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomiye dair tüm gelişmeleri A Haber canlı yayınında değerlendi.

Dünyada yaşanılan ekonomik kriz ve enflasyona değinen Nebati, Türkiye’nin bu krizden büyük başarılar elde ederek çıkacağını söyledi.

“Türkiye’nin potansiyelini bilmeyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını bir süreci yaşayacağız” vurgusunda bulunan Nebati, şu ifadeleri kullandı:

“Hepimiz şaşıracağız”
“Salgın dönemi boyunca Türkiye farkını ortaya koydu. Ticaret canlı ve yepyeni pazarlar bulundu. (Salgın sonrası) Ekonomide bu işi biz bitireceğiz dediğimizde savaş planlarımızı öteledi. Savaş Türkiye’ye fiyat artışı olarak yansıdı. Türkiye’nin kapasitesi çok büyük. Ben ümitliyim… Türkiye salgın döneminde olduğu gibi şimdi de başarılı bir sonuç elde edecek. “Erdoğan gitsin” diyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Emtia fiyatları gerginlikten dolayı yükseliyordu, savaş ile beraber daha fazla arttı. Bu sürecin enflasyon ile yürüyeceğini ve biz muhalefetin bize bunun ile saldırmaya çalışacağını söylemiştik.

TÜİK bugün rakamları açıkladı. Enflasyonun kalıcı olmaması için gerekli tedbirlerin alınması önemli. Ben umutluyum çünkü Türkiye salgın döneminde olduğu gibi öyle bir başarılı sonuç elde edecek ki hepimiz şaşıracağız. Bundan yüzde yüz eminim. Türkiye’nin potansiyelini bilmeyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını bir süreci yaşayacağız. Türkiye altyapısını tamamlanmış bir ülke ve kapasitesi çok büyük. Yanı başımızda savaş varken bile çarklar döndü.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın