Güneş’te korkunç gelişme! Koca bir delik açıldı uydu navigasyonları çalışmayacak!

Adana’da güneşe kurşun sıkanların güneşte yapmış olduğu tahribat yeni yeni yeni etkisini göstermeye başladı. Asıl felaket haberi az önce geldi! Güneş’te koca delik açıldı, dünyanın derinden etkileneceği iddia ediliyor.

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi tarafından kısa süre önce güneşteki gelişmeyle ilgili önemli bir uyarıda bulunuldu. Güneşte delik açıldığını belirten uzmanlar, bu gelişmenin dünyayı da derinden etkileyeceğini ifade etti. Açılan delik nedeniyle elektrik şebeklerinde arızalar ve uydularda bozulma beklendiği dile getirildi.
Dünyayı etkileyen en önemli yıldız olan güneşteki gelişme, kısa bir süre önce uzmanlar tarafından duyuruldu. Bu gelişmenin olumsuz olması ise endişeye neden oldu.

DÜNYAYI DERİNDEN ETKİLEYECEK

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), söz konusu G1 sınıfı fırtınanın elektrik şebekesi arızalarına, uyduların bozulmasına yol açabileceğini ve hayvanların göçlerine etki edebileceğini açıkladı. Bunun yanı sıra, jeomanyetik fırtınalarla çok daha ciddi etkilerin oluşabileceği ihtimaline dikkat çekildi.

HERHANGİ BİR ZAMANDA OLUŞABİLİYORLAR

TRT’nin haberine göre, koronal deliklerin herhangi bir zamanda oluşabileceği biliniyor, ancak bunların “solar minimum” dönemde fazla görüldüğü belirtiliyor. Halihazırda bu dönemden çıkıldığı ve Güneş’teki hareket yoğunluğunun arttığı döneme girildiği vurgulanıyor. Bu dönemin de 2025 yılı gibi “solar maksimum”a denk geldiği ifade ediliyor.

NAVİGASYONLAR DEVRE DIŞI KALABİLİYOR

NOAA’nın duyurduğu G1 tipi fırtınanın bir üst seviyesi olan G2 tipi fırtınalarda ise güç sistemlerinde problemler oluşabiliyor, uzay araçlarının yönü değişebiliyor ve uydu navigasyonları geçici olarak devre dışı kalabiliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın