Erdoğan’dan Suriye’ye operasyon mesajı: Kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13. Büyükelçiler Konferansı’ndaki konuşmasında, “Suriye’de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri temizleyerek, güvenlik kuşağının halkalarını yakında birleştireceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde 13. Büyükelçiler Konferansı’nda katılımcılara hitap etti. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeleye ilişkin mesajlar verdi.

“30 kilometre derinliğinde güvenli hat kuracağız, terör örgütünün yuvalandığı bölgeleri temizleyeceğiz”

Terörle mücadelenin devam edeceğini belirten Erdoğan, Suriye’ye yapılması planlanan olası sınır ötesi harekata değindi. “Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir.” diyen Erdoğan, terör örgütünün yuvalandığı yerleri temizleyeceklerinin altını çizdi.

“Terör örgütlerine gönderilen taziye mesajlarının açıklaması olamaz”
Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine taziye mesajlarının açıklamasının olamayacağını da sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin ifadeleri şu şekilde: “Terörle mücadelemizi sürdüreceğiz. Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir. Suriye’de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri de temizleyerek, bu güvenlik kuşağının halkalarını inşallah yakında birleştireceğiz. Türkiye coğrafi konumu itibariyle ne Batı’ya ne Doğu’ya sırtını dönemez. Türkiye’nin güvenliğine tehdit saçan terör örgütlerinin üyelerine taziye mesajlarının gönderilmesinin açıklaması olamaz.”

“Bu konferans, idari yapımızda önemli bir ihtiyacı gideriyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından diğer satır başları ise şöyle: “İki yıl aradan sonra sizleri yeniden Cumhurbaşkanlığında ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Büyükelçiler Konferansı’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Dünyanın dört bir köşesinde görev yapan büyükelçilerimizin tespit, teklif ve değerlendirmelerinin son derece kıymetli olduğuna inanıyorum. İlk kez 2008 yılında düzenlediğimiz Büyükelçiler Konferansı’nın önemi, aradan geçen 14 yıllık süreçte daha iyi anlaşılıyor.

Büyükelçilerimizin kendi aralarında tecrübe ve bilgi paylaşımına imkan veren konferansın idari yapımızda önemli bir ihtiyacı giderdiğini görüyoruz. 2023 ve ötesinde akil ve müşfik Türk diplomasisi temasıyla düzenlenen 13. konferansın da daha öncekiler gibi verimli tartışmalara zemin teşkil edeceğini düşünüyorum.

“İsveç ve Finlandiya’ya net tavrımızı söylüyoruz”

PKK’lıların sokaklarında cirit attığı, her yıl ciddi miktarda haraç topladığı, eylem yaptığı devletlerin üyelikleri NATO’ya fayda sağlamayacağı gibi temsil ettiği değerlere de zarar verecektir. İsveç ve Finlandiya’ya net tavrımızı söylüyoruz. Sözler yerine getirilmeden Türkiye bu ülkelerin üyeliğini kabul etmeyecektir. Karşılaştığımız çifte standartlara rağmen Avrupa Birliği hedefimizden vazgeçmedik.

Dernekler ve camiler üzerinde giderek yoğunlaşan baskıları etkisiz hale getirmenin çaresine hepimiz bakmalıyız. 2023 seçimleri öncesinde büyükelçilerimizin mesuliyetleri de artmaktadır. Bu seçimlerin suhuletle ülkemize, milletimize, demokrasimize yakışır şekilde düzenlenmesinde sizlere çok önemli görevler düşüyor.

“Devletin içine çöreklenmiş yapılarla mücadele ettik”

Kendini milletten üstün gören elitist zihniyetin engellemelerine maruz kaldık. Birçok karanlık odakla karşılaştık, mücadele ettik. Devletin içine çöreklenmiş yapılarla mücadele ettik. Hamdolsun bütün saldırıları boşa çıkardık. Vatanperver bürokratlarımızın da sayesinde ülkemize önemli yatırımlar kazandırdık.

“Tüm bu olumsuzluklara rağmen çabalarımızı sürdürerek tahıl koridorunun oluşmasını sağladık”

Rusya-Ukrayna savaşında ilk günden itibaren bu hususa dikkat çektik. Her iki tarafla yaptığımız görüşmede bu sorunun diyalogla çözülmesi gerektiğinin altını çizdik. Elbette bizim gibi barışı savunanlar kadar, savaşın uzamasını isteyenler de vardı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen çabalarımızı sürdürerek tahıl koridorunun oluşmasını sağladık. Şimdiye kadar ciddi bir sıkıntıyla karşılaşmadan bu mutabakatı sürdürmeyi başardık.

“Karabağ yeniden özgürlüğüne kavuştu”

Azerbaycanlı kardeşlerimiz yıllarca hem işgalin hem kayıplarının acısını yaşamak zorunda kaldı. 44 gün süren destanlı mücadele sonrası Karabağ yeniden özgürlüğüne kavuştu. Radikal Ermeni çevrelerin saldırılarına rağmen Kafkasya’da kalıcı barış yolunda önemli adımlar attık.”

Türkiye’nin Suudi Arabistan ve BAE ile ilişkisi

Suudi Arabistan ve BAE ile ilişkilerimizi eskisinden daha güçlü hale getiriyoruz. İsrail ile tekrar rayına oturan ilişkilerimizi ülkemizin çıkarları yanında Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukukunu savunmak için de kullanıyoruz. Kudüs meselesindeki hassasiyetimizi Türkiye’nin iki devletli çözüme ve Filistin’in güvenlik, huzur ve kalkınmasına verdiği önemi İsrail yönetimi ile en üst düzeyde paylaşıyoruz. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın bizim kırmızı çizgimiz olduğunu açıkça ifade ediyoruz.

Son birkaç gündür İsrail güvenlik güçlerinin Gazze’yi, Gazzeli sivilleri hedef alan saldırıları karşısında da net bir duruş sergiledik. Çocukları daha kundaktaki bebekleri öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz. Türkiye, Filistin halkının ve Gazzeli kardeşlerinin yanındadır. Derin bağlarla sahip olduğumuz Balkanlar’da istikrar, iş birliği ve refahın tesisi için ayrıca çalışıyoruz. Ege’de, Doğu Akdeniz’de ve Karadeniz’de aynı gaye ile hareket ediyoruz.

“Yarın 4. sondaj gemimizi Mersin Limanı’ndan uğurlayacağız”

Karadeniz’de yaptığımız 540 milyar metreküplük doğalgaz keşfi, enerji alanındaki ısrarlı çabalarımızın ilk meyvesini oluşturdu. Bizi hayalcilikle, bizi maceraperestlikle ülkenin kaynaklarını heba etmekle suçlayanlar bu tarihi keşifle birlikte bir kez daha mahcup oldu. Yarın adını Abdülhamid Han koyduğumuz yeni nesil teknolojiye sahip dördüncü sondaj gemimizi Mersin Taşucu Limanı’ndan uğurlayacağız.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın