Millet İttifakı’nın adaylık bilmecesi devam ediyor! Protokolle aday arıyorlar!

İki ittifakta da seçim çalışmalarına başlanırken Cumhur İttifakı’nın adayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak.

Muhalefette ise adaylık bilmecesi sürüyor. Muhalefetten yapılan açıklamalarda Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı öne çıkarken, henüz bir netlik kazanmadı. Önceki akşam Habertürk ekranlarına konuk olan Kemal Kılıçdaroğlu,  6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayının, ülkeyi nasıl yöneteceğine ilişkin ‘protokol’ imzalayacağını söyledi.

“Aday, 6 partinin belirleyeceği bu temel ilkelere sadık kalacağına ilişkin protokol imzalayacak”
Yüzde 100 seçilecek bir aday belirleyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi: “(Cumhurbaşkanı adaylığı) 6 lider birlikte karar verecek. Şu ana kadar konuşulmadı, yeri ve zamanı gelince konuşulacak. Adayın niteliklerini daha önce açıklamıştık. Şimdi temel ilkeleri belirleyeceğiz. Adayın da bunları içselleştirmesi lazım. Aday, 6 partinin belirleyeceği bu temel ilkelere sadık kalacağına ilişkin protokol imzalayacak. Burada dayatma mantığıyla gitmek doğru değil. Oturup konuşacağız. Olgun insanlarız, ortak hedeflerimiz var. Yolun başındayız, daha Seçim kararı alınmadı.

“Tepede oturacak kişi aynı zamanda liderlerle birlikte hareket edecek bir kişi olmalıdır”

Devlet yönetimi sıradan bir olay değil. Aday, devlet aklına sahip olacak, devletin ne olduğunu, adaletin, liyakatin ne olduğunu, devletin kurumlarını bilecek. Bunları bilmeyen bir kişiyi ‘iyidir’ deyip getiremezsiniz. Artı, bunların yanında egosuna yenik düşmeyecek. ‘Yetkiye sahip oldum, o ne güzel seçildim, nereden çıktı bu 6’lı masa’ demeyecek. Tepede oturacak kişi, aynı zamanda liderlerle birlikte hareket edecek bir kişi olmalıdır. Bütün temel kararları 6 liderin ortak alması lazım.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın