Başkan Erdoğan, 2 bin liranın altındaki icra borçlarının silineceğini müjdeledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında alınan kararları açıkladı. Erdoğan konuşmasında dar gelirlilere müjde verdi, 2 bin ve altındaki icra borçları silinecek, işte detaylar…

Cumhuraşkanı Erdoğan, liderliğinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 2 saat sürdü. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, ekonomiyle alınan kararlara dair bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin şu an en büyük probleminin enflasyon olduğunu söyledi.

Erdoğan, yüzde 80,21 olarak açıklanan enflasyona ilişkin “Önce 40’lı, ardından 30’lu, yıl sonuna doğru 20’li rakamlardaki enflasyonla ülkemizi bu tehdidin gölgesinden çıkarmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla genişletmeye kadar pek çok tedbiri hayata geçireceğiz” diyen Erdoğan, konuşmasında orta ve dar gelirlilere de bir müjde verdi. İşte o ifadeler;

2 BİN VE ALTINDAKİ İCRA BORÇLARI SİLİNECEK
“Vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz.

15 Ağustos 2022’den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz.

Hükümet olarak aldığımız bu kararın yasal düzenleme adımını, ekim ayında Meclis’in açılmasıyla Cumhur İttifakı’nın meclis grupları hemen atacaktır.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın