CHP-İYİ Parti kavgasında belge savaşı! Yarkadaş: Kimin ne ihale aldığını söylerim

Gazeteci Barış Yarkadaş, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan İyi Parti’ye canlı yayında cevap vererek, kendi şirketine ihale ayarlayan milletvekilini ve ne kadar para verildiğini açıkladı.

CHP’li Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” çıkışının yankıları devam ediyor.

Tekin’in açıklamalarına parti genelinde bir sessizlik hakim olsa da İyi Partili birkaç isimden tepki geldi.

TV kanallarında hararetli bir şekilde tartışılan konuya dair en dikkat çeken açıklama ise TV 100’de Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meydanı programına konuk olan CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş’tan geldi.

“Beni konuşturmasınlar, kimin ne ihale aldığını söylerim” diyen Barış Yarkadaş, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan İYİ Parti’ye yanıt olarak, daha önce yaptığı açıklama üzerine kendi şirketine ihale ayarlayan milletvekilini canlı yayında açıkladı.

Yarkadaş, şunları söyledi: “İYİ Parti’de Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 2021 yılının mart ayında sahibi olduğu Oğuz Ata Mimarlık Mühendislik firması aracılığıyla ABB’den 107 milyon liralık ihale alıyor.

Kendisi şu anda milletvekili.. Bana iftira atıyor diyorlar. İftira atan kim? Bedri Yaşar bu ihaleyi alıyor ve kendisi aynı zamanda TBMM KİT komisyonu üyesi, yani belediyelerin, kamu kurumlarının ihalelerini harcamalarını ve yatırımlarını denetleyen bir makamda görevli. Kendisi firmada 29 Mayıs 2020’ye kadar yönetim kurulu üyesi, çocukları da ortağı.

Ben bunu nereden öğrendim? İnternette dolaşırken Samsun’da yayın yapan bir yerel gazetede haberin çıktığını gördüm. Kendisine “Siz bu ihaleyi aldınız mı?’” diye sormuşlar. Kendisi aynen şunu diyor: Söz konusu ihale şeffaf bir şekilde yapılmıştır. İhalede bize bir kıyak yoktur.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın