Macron’dan aslan yüreği yiyen Miço’dan Türkiye’ye: Bir gece değil, gündüz gelin

Yunanistan Başbakanı Miçotakis; başkent Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine atıf yaparak, “Bir gece değil, gündüz gelmelerini bekliyoruz” dedi.
Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Fransa’nın başkenti Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. İkili görüşmeden önce Elysee Sarayı’nın önünde açıklamalarda bulundu. Miçotakis burada Türkiye’yi hedef aldı:

“Hukuk bizim yanımızda argümanlarımızın haklılığından eminiz bu yüzden bir gece ansızın adalarımıza gelmeyi planlayanlardan gündüz gözü ile adalet ve gerçek gücün kimin tarafında olduğunun belli olduğu zamanda gelmelerini bekliyoruz.

“FRANSA’DAN YUNANİSTAN’A DESTEK MESAJI

Macron ise Fransa’nın Yunanistan’a koşulsuz destek verdiğini yineledi. Fransız lider, “Tekrar eden provokasyonlara ve Yunanistan’ın egemenliğinin sorgulanmasına rağmen bunu yinelemek isterim. Burada desteğimiz ve kararlılığımız tamdır” dedi.

ERDOĞAN: BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST’te, Yunanistan’ın Türk jetlerine kilit atarak taciz etmesine tepki göstererek, “Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan’a tek cümlemiz var, İzmir’i unutma” ifadeleriyle uyarmıştı. Erdoğan ayrıca, “Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz” demişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın