Çekya’da Yunan heyetine Türkiye ayarı!

Çekya’da düzenlenen parlamentolararası toplantıda Türkiye’ye yönelik haksız suçlamalarda bulunan Yunan ve Rum parlamenterlere tepki gösteren TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın, “Her uluslararası toplantıda Türkiye’yi ağzınıza doluyorsunuz. Toplantıyı provoke ediyorsunuz. Artık Avrupa’nın şımarık çocuğu olmaktan çıkın” dedi.
Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen ‘Ortak Dış ve Güvenlik Politikaları ile Ortak Güvenlik ve Savunma Politikaları’ konulu parlamentolararası toplantıda Yunan ve Rum parlamenterler Türkiye’ye yönelik haksız suçlamalarda bulununca, Türkiye’den sert bir karşılık aldı.
Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın konuşulacağı toplantıya Türkiye adına katılan TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın, Yunan ve Kıbrıs Rum Kesimi temsilcilerinin yüzüne “Her uluslararası toplantıda Türkiye’yi ağzınıza doluyorsunuz. Toplantıyı provoke ediyorsunuz. Artık Avrupa’nın şımarık çocuğu olmaktan çıkın” diye konuştu.
“AB SAMİMİYET TESTİDEN GEÇİYOR”
Avrupalı bazı parlamenterler Aydın’ı konuşmasından dolayı tebrik ederken, Rusya-Ukrayna krizinin çözülmesi için gösterdiği çaba sebebiyle çok sayıda parlamenter de Türkiye’ye övgü yağdırdı. Aydın, toplantıda Türkiye’nin AB üyeliği konusunda “AB genişlemek istiyorsa dürüst davranmak zorunda. Samimiyetle bu konuyu ele almak ve ilkeli olmak zorunda. Genişlemek istiyorsa; neye göre kime göre, hangi kriterlere göre genişlemek istiyor? Bu anlamda AB’nin bir karar vermesi lazım. Bu ilkeleri tüm ülkelere eşit uygulayabiliyor mu? Aradığımız ekonomik ve demokratik kriterlerin dışında mesela din bir kriter mi? 2005 yılından bu yana müzakerelere başlayan bir Türkiye var. Başka ülkelerle yapılan müzakerelerin Türkiye ile de adil bir şekilde yapılması gerekir. AB bu konuda bir samimiyet testinden geçiyor” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir Cevap Yazın