FED sonrası Merkez Bankamız da politika faizini bugün açıklıyor

Dün akşam açıklanan Fed’in faiz kararının ardından bugün de gözler TCMB’nin saat 14.00’de vereceği politika faiz kararına odaklandı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını bugün açıklayacak.

Merkez Bankası uzun süredir yüzde 14’te sabit tuttuğu politika faizini bir önce ay 100 baz puan düşürerek yüzde 13 seviyesine getirmişti.

Faizin sabit bırakılması bekleniyor
Merkez Bankası’nın faiz kararı ile ilgili yapılan piyasa anketleri ve kurumun kendi araştırmasından çıkan sonuca göre faizin bugün de 13’te sabit bırakılması bekleniyor.

TCMB Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanacak.

Toplantı özeti de merak ediliyor
Yılın 9’uncu faiz kararının açıklanması ile birlikte toplantı özeti metninde geçen ifadeler de piyasanın yönünün belirlenmesi açısından önem kazanıyor.

Fed, faiz oranını 75 baz puan artırdı
ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini üçüncü ayda da beklentilere paralel olarak 75 baz puan artırarak, yüzde 3 ile 3,25 aralığına yükseltti. Banka yetkililerinin 2022 sonu için ortalama faiz beklentisi yüzde 4,4 olarak kaydedildi. 2023 sonu için ise beklenti yüzde 4,6 olarak ifade edildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’li Onursal Adıgüzel’den eşine kıyak

Ataşehir’de CHP’den belediye başkanı seçilen Onursal Adıgüzel’in eşi Elif Duygu Adıgüzel, Çekmeköy Belediyesi’ne başkan yardımcısı …

Bir yanıt yazın