WhatsApp’tan İran hamlesi

ABD merkezli mesajlaşma uygulaması, Tahran’ın kararını aşmaya çalıştığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “İranlı dostlarımızın iletişim halinde kalabilmeleri için çabalıyoruz” denildi.
22 yaşındaki Mahsa Emini’nin ölümü sonrası başlayan gösteriler nedeniyle İran’da sosyal medya platformlarına erişim kısıtlandı.

Ülkede Whatsapp, Instagram ve Telegram gibi anlık mesajlaşma uygulamalarının kesintili olarak kullanılabildiği belirtiliyor.

WhatsApp’tan İran hamlesi
Bu durum üzerine açıklama yapan WhatsApp, İran’daki kullanıcıları uygulamaya bağlı tutmak için çalıştığını açıkladı.

Meta çatısı altında faaliyet gösteren söz konusu platformdan yapılan İngilizce ve Farsça açıklamalarda, şöyle denildi:

“Dostlarımızın iletişimde kalabilmeleri için çabalıyoruz”
“İranlı dostlarımızın birbirleriyle iletişim halinde kalabilmeleri için çabalıyor ve iletişim hizmetlerimizi sürekli aktif tutmak için elimizden gelen her şeyi yapmaktan çekinmiyoruz.

“İran ile ilgili telefonları engellemedik”

Ana hedefimiz, dünyanın her yerinde gizli iletişim imkanı sağlamak. Özel ve gizli iletişim araçlarına erişimin tüm insanların hakkı olduğuna inanıyoruz. İran ile ilgili telefonları engellemedik.”

Tahran yönetimi, göstericilerin WhatsApp üzerinden haberleştiğini düşünüyor
Tahran ise şiddet olaylarına dönüşen ve kamuya ait araçların hedef alındığı eylemlere katılanların, WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları üzerinden organize olduğunu düşünüyor.

İran hükümetinin kısıtlama girişimine karşı WhatsApp, uygulama üzerinden haberleşme olanaklarını sağlamaya çalışıyor.

İran’da ölümlere yol açan şiddetli protestolar
Mahsa Emini’nin “kıyafet kurallarına uymadığı” gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybetmesi üzerine başlayan ve birçok şehirde devam eden protestolarda hayatını kaybedenler oldu.

AA’nın aktardığına göre, İran’da bazı kentlerde protestocular, başörtülerini yakarak ülkedeki zorunlu başörtü kurallarına tepki gösterdi.

Tahran: ABD ve Avrupa’dan yapılan açıklamalar fırsatçılık
Mazenderan eyaletinin merkezi Sari’de göstericiler, devlet kurumunun duvarından devrim lideri Ruhullah Humeyni ve İran lideri Ali Hamaney’in posterlerini indirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık Sözcüsü Nasır Kenani, ABD, Avrupa Birliği ve bazı ülkelerden gelen açıklamaları “İran’ın iç işlerine müdahale” olarak değerlendirerek, bu tutumu “kınadıklarını” söyledi. Kenani, bu ülkeleri “fırsatçılıkla” suçladı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın