El Bab ve Cerablus’ta, DEAŞ ve PKK/YPG terör örgütü üyesi 15 kişi yakalandı

Son dakika haberine göre; İçişleri Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyindeki El Bab ve Cerablus’ta, DEAŞ ve PKK/YPG terör örgütlerine yönelik operasyonlarda 6’sı sözde yönetici 15 teröristin yakalandığını açıkladı.
Son dakika: İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Suriye’nin kuzeyindeki El Bab ve Cerablus’ta, DEAŞ ve PKK/YPG terör örgütlerine yönelik operasyonlarda 6’sı sözde yönetici 15 teröristin yakalandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı takip ve koordinasyonunda, Suriye Görev Gücü El Bab ve Cerablus Jandarma Danışman Komutanlıkları unsurlarınca istihbari çalışmalar yapıldığı belirtildi. Bu çalışmalar neticesinde, terör örgütleri DEAŞ ve PKK/KCK-PYD/YPG’nin Suriye’de sözde eylem birimlerince, belirledikleri örgüt mensuplarına canlı bomba, sabotaj, saldırı, EYP, suikast ve istihbarat eğitimi verildiği, teröristlerin yakın zamanda yasa dışı yollardan Türkiye’ye geçiş arayışı içinde olduğu bilgisi elde edildi.

15 TERÖRİST GÖZALTINDA
Bu kapsamda, Suriye El-Bab ve Cerablus’ta 29 Eylül’de icra edilen operasyonlarda 2’si sözde örgüt şer-i emiri, 1’i istihbarat sorumlusu, 1’i zekat sorumlusu, 2’si sosyal medya sorumlusu ve 5’i savaşçı olarak faaliyet gösterdiği belirtilen 11 DEAŞ ile 4 PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü mensubu 15 terörist gözaltına alındı. Teröristler, sevk edildikleri yerel mahkemece tutuklandı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda kaleşnikof piyade tüfeği, tabanca, 570 fişek, av tüfeği, dürbün, çelik yelek ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın