Hükümetten asgari ücrette enflasyon tahribatını ortadan kaldıracak çalışma

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücrette yapılacak düzenlemeyle vatandaşın enflasyon altında ezilmeyeceğini söyledi.
Milyonlarca insan, enflasyondaki yüksek oranlar sebebiyle yeni yıla girilirken düzenlenecek asgari ücret oranına gözlerini çevirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İstanbul’da Divan Kuruçeşme Otel’de, Ortak Paylaşım Forumu’nun “Çalışma Hayatında Sürdürülebilirlik” ana temasıyla gerçekleştireceği foruma katıldı.

Bilgin, burada yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken milyonların yakından takip ettiği asgari ücret konusuna da değindi.

Bilgin, asgari ücrette yapılacak düzenleme ile enflasyonun etkilerinin silineceğini söyledi.Bilgin, “”Bizim uyguladığımız sosyal politikaların esasında da bu var. Hem özel sektör ve kamudaki toplu sözleşme süreçlerine bakış açımız bu, hem de asgari ücretle gelir transferi yapmaya çalışıyoruz. Geçen yıl aralık sonunda yaptığımız tarihi asgari ücret artışıyla yüzde 50 artış yapıldı. Daha önemli olan da asgari ücrete kadar olan tüm ücretlerden verginin kaldırılmasıdır. Temmuzda da zam yaptık.

Yeterli mi bu, enflasyon karşısında yetersiz. Onun için Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında yeniden toplanacak, enflasyonun emekçiler üzerindeki tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız.”” diye konuştu.

Asgari ücrette uzun yıllar sonra ara zam
Ocak ayında asgari ücrete getirilen yüzde 50’lik zam sonucunda, ücret 4 bin 253 TL’ye, işverene maliyeti 5 bin 879 TL’ye yükselmişti.

Temmuz ayında ise ara düzenleme ile asgari ücret yüzde 30 zam alarak 5 bin 500 TL’ye çıktı.

Yeni yıla yakşalırken konuya ilişkin hükümetten olumlu açıklamalar geliyor.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuya ilişkin son değerlendirmesinde “Derdimiz şu an itibarıyla inşallah aralık ayında yapılacak olan yeni değerlendirmelerle de asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Biz bunun için varız.” demişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın