CHP Lideri Kılıçdaroğlu: İhmallerin hesabını sormak boynumun borcu

Baskın yapmayı  hesap sormak olarak algılayan Kılıçdaroğlu, bu kez Bartın’daki patlama ile baskın açıklaması yaptı. Bartın’da yaşanan maden faciasına ilişkin paylaşım yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Olası ihmallerin hesabını sormak da boynumun borcu!” dedi.

Yaşanan kazanın ardından bölgeye intikal eden kurumlar, ekip halinde madencileri kurtarabilmek için mücadele etti.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da facianın yaşandığı bölgeden 40 madencinin şehit olduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölgeye yaptığı ziyarette vefat sayısının 41’e yükseldiğini açıkladı.

Ankara’dan Bartın’a geçecek

Birçok siyasi isim programlarını iptal edip bölgeye gideceğini duyurdu. Bölgeye gidecek olan siyasilerin arasına, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da eklendi.  Kılıçdaroğlu’nun, cenazelere katılmak üzere Ankara’dan Bartın’a gideceği duyuruldu.

“Bu elim olayı takip edeceğim”

Öte yandan Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaşanan kazaya ilişkin açıklama yaptı. Yaşamını yitiren işçilere Allah’tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, olayın takipçisi olacağını belirterek mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Acımız tarifsiz… Bartın’da yaşanan faciada art arda gelen acı haberler maalesef yüreğimizi dağlamaya devam ediyor.

Yaşamını yitiren emekçi kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bu elim olayı takip edeceğim, olası ihmallerin hesabını sormak da boynumun borcu!”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın