Başkan Erdoğan: Kaybettiğimiz madenci kardeşlerimizin aileleri emanetlerimizdir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En küçük mağduriyete dahi izin vermeyecek, ailelerimize sahip çıkacağız.” dedi.

Bartın’ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi’nde dün saat 18.45 sıralarında yaşanan maden ocağı patlaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’a yapacağı ziyareti ileri bir tarihe erteledi.

Sosyal medyadan yaşanan elim olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahadaki çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdüğünü vurguladı.

Can kayıplarının telafi edilemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, en ufak bir ihmalin dahi karşılıksız bırakılmayacağının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bartın’ımızda meydana gelen maden kazası sonrası derhâl başlatılan çalışmalar birçok kuruluşumuzun ve sahadaki bakanlarımızın katılımıyla, aralıksız şekilde sürmektedir.

Kaybettiğimiz madenci kardeşlerimizin aileleri, evlatları emanetlerimizdir. Can kayıplarını telafi edemesek de vefat eden kardeşlerimizi geri getiremesek de en küçük mağduriyete dahi izin vermeyecek, ailelerimize sahip çıkacağız.

Adli makamlarımız canımızı, ciğerimizi yakan bu elim hadiseyi tüm boyutlarıyla soruşturacak, en ufak bir ihmali dahi karşılıksız bırakmayacaktır.

“Tüm çalışmalara yerinde vaziyet edeceğim”

Ben de birazdan Bartın’a doğru yola çıkacak ve tüm çalışmalara yerinde vaziyet edeceğim. Bir kez daha hayatını kaybeden maden işçisi kardeşlerime Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Bartın’ın yanı sıra bazıları İstanbul’a ulaştırılan yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın