İstanbul merkezli 5 ilde eşzamanlı “Çökme” operasyonu! 39 kişilik şebeke çökertildi!

güvenlik güçleri yasadışı faaliyet gösteren organize suç örgütlerine göz açtırtmıyor. İstanbul merkezli Adana’nın dahil olduğu toplam 5 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, organize suç örgütü bünyesinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 39 şüpheli yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’un Fatih İlçesi Balat Mahallesi’nde birçoğu gayrimüslim vatandaşlara ait bazıları tarihi eser statüsündeki gayrimenkul ve arsaları, yasa dışı biçimde ele geçirmeye ve bu yolla haksız kazanç elde etmeye çalışan çeteye yönelik kapsamlı bir operasyon başlattı.

İstanbul ve Adana’da ‘Çökme’ Operasyonu !

Yapılan araştırmalarda Mesut B. elebaşılığında hareket eden suç örgütünün, başta “kasten yaralama” olmak üzere “kasten öldürme, konut dokunulmazlığının ihlali, hakkı olmayan yere tecavüz ve tehdit” gibi çok sayıda suça karıştığı ortaya çıktı.

Yurt dışında yaşayan mülk sahipleri ile yaşlı ve sahipsiz gördükleri vatandaşları hedef alan suç örgütünün, bu vatandaşlara ait gayrimenkulleri zorla ele geçirerek internet siteleri üzerinden kiraya verdikleri, ayrıca gasp ettikleri boş arsaları da ruhsatsız otopark olarak işletip haksız kazanç elde etmeye çalıştıkları tespit edildi.

Adana’da 89 masaj salonuna fuhuş operasyonu düzenlendi

Operasyonların devamında, Beşiktaş’ta etkin olmaya çalışan ve Mesut B. elebaşılığındaki grupla karşılıklı darp ve silahlı çatışma konularına dahil olan bir suç örgütünü daha belirleyen polis, her iki gruptan toplam 48 şüphelinin yakalanması için harekete geçti.

öte yandan İstanbul merkezli olmak üzere Adana, Muğla, Diyarbakır ve Düzce’de belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda 39 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda 16 ruhsatsız silah, 2 kurusıkı tabanca ile bin 21 fişek, bir adreste sera olarak tabir edilen uyuşturucu madde imalathanesi, bir miktar uyuşturucu ve bir kısmı sahte olduğu değerlendirilen 9 bin 580 avro ile 551 dolar para ele geçirildi.

Gözaltına alınan 39 şüphelinin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü, konuya ilişkin detaylı çalışmaların ise sürdüğü belirtildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın