Kardeş Pakistan’dan emperyalist ABD’ye nota!

Pakistan, ABD Başkanı Joe Biden’ın nükleer silahlarla ilgili açıklamalarını reddederek bu ülkenin İslamabad Büyükelçisi Donald Blome’u Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Ulusal basındaki haberlere göre, Biden’ın bir etkinlikte yaptığı konuşmada Pakistan’ı “uyumsuz nükleer silahlara sahip dünyanın en tehlikeli ülkelerinden biri” olarak nitelendirmesi İslamabad yönetiminin tepkisini çekti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD’nin İslamabad Büyükelçisi Donald Blome’un Bakanlığa çağrılarak Biden’ın “gerçeklerle uyuşmayan asılsız ifadeleri” sebebiyle Pakistan’ın hayal kırıklığının ve endişesinin kendisine iletildiği vurgulandı.

BIDEN’IN İFADELERİ ŞAŞIRTICI

Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari ise Karaçi’de yaptığı açıklamada, Biden’ın ifadelerinin “şaşırtıcı” olduğunu belirterek konuyu Başbakan Şahbaz Şerif ile görüştüğünü söyledi.

Zerdari, bu konuşmanın özel bir etkinlikte yapıldığını, resmi bir toplantı veya röportaj sırasında gerçekleştirilmediğini vurgulayarak “Bunun ilişkilerimize olumsuz bir etki yapacağına inanmıyorum.” dedi.

Nükleer silahlara dair herhangi bir soru varsa bunun Hindistan ile ilgili olması gerektiğini dile getiren Zerdari, Yeni Delhi’nin 9 Mart’ta yanlışlıkla Pakistan’a süpersonik füze fırlatmasına atıfta bulundu.

ŞERİF’TEN MESAJ

Şerif, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Pakistan’ın sorumlu bir devlet olduğunu işaret ederek “Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) gereklilikleri uyarınca nükleer varlıklarımızın en iyi güvencelere sahip olmasından gurur duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

Başbakan Şerif, bu güvenlik önlemlerini son derece ciddiyetle ele aldıklarına dikkati çekerek, “Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın.” açıklamasını yaptı.

İMRAN HAN’DAN HÜKÜMETE TEPKİ

Eski Başbakan İmran Han ise Biden’ın Pakistan’ın nükleer programıyla ilgili yorumlarını “yersiz bir sonuç” olarak nitelendirdi.

Han, Biden’ın ifadelerinin Şahbaz Şerif hükumetinin dış politikadaki başarısızlığını yansıttığını kaydetti.

ABD Başkanı Biden, dün bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Pakistan’ı “uyumsuz nükleer silahlara sahip dünyanın en tehlikeli ülkelerinden biri” olarak nitelendirmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye 23 Nisan’ın 104. yılını coşkuyla kutluyor!

Kurtuluş Savaşı’nın fitili ateşleyen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasını sağlayan Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal …

Bir Cevap Yazın