Sigaraya 10 ayda 6. zam!

Sigara fiyatlarına zam geldi. Ana üretici konumundaki üç grubun da sigara markalarına gelen 2 liralık zam sonrası en yüksek sigara paket fiyatı 48 liraya yükselmiş oldu.

Sigara fiyatlarına yeni zam geldi. Temmuz ayında yapılan sigara zammından sonra en düşük sigara fiyatı 27,5 TL olurken, en pahalı sigara fiyatı 30 TL’yi görüyordu.

Son zammın ardından sigarada bir fiyat artışı daha yaşandı.

2 LİRALIK ZAM YOLDA

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Twitter hesabından JTİ grubu sigaralara 2 TL’lik bir daha zam geldiğini duyurdu.

Zammın yarından itibaren geçerli olacağı belirtildi. Bu arada diğer gruplara da zam gelmesi bekleniyor.

BU YIL 6. KEZ ZAM GELMİŞ OLDU!

Üç grup 2022 yılı içerisinde son olarak Temmuz ayında aynı anda sigara fiyatlarına zam yapmıştı. Temmuz ayındaki ortak zammın ardından 16 Ekim yani bugün yapılan zamla sigara fiyatlarına 6. kez zam gelmiş oldu.

SON ORTAK ZAM TEMMUZ’DA GELMİŞTİ

2 Temmuz Cumartesi günü itibariyle JTİ grubuna uygulanan sigara zammının ardından Philip Morris BAT ve İmperial grubu sigaralara 2 TL zam yapılmıştı. Bu zam üç grubun peş peşe yaptığı son zamdı.

EN PAHALI SİGARA HANGİSİ?

Son sigara zammının ardından Japan Tobacco International (JTI) grubunda en düşük sigara fiyatı 27,5 TL’den 29,5 TL’ye yükselirken olurken en yüksek sigara fiyatı 48 TL’yi gördü.

ZAMLI FİYATLAR

Gelecek 2 TL’lik zamma göre güncel sigara fiyatları şöyle olacak;

– Cam… Yellow 100: 48 TL

– Wins… Slender: 30 TL

– Wins… Dark Blue/Deep Blue: 30 TL

– Wins…: 31 TL

– Wins… Xsence: 32 TL

– Cam… Slender: 29,5 TL

– Cam…: 30 TL

– L…: 29,5 TL

– Mont C…: 29,5 TL

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın