AK Partili Metin Külünk: Türkiye’de doların düşmemesi dolarizasyona bağlı

AK Partili Metin Külünk söylediklerinin yapılması halinde doların 7-8 liralara düşeceğini savundu. Külünk, çok konuşulacak dolar formülüne tepki gösteren Güven Yılmaz’ın sorusuna ise sinirlendi. İşte Külünk’ün vatandaşa önerdiği dolar düşürme reçetesi.

AK Partili Metin Külünk katıldığı yayında dolar kuruyla ilgili vatandaşlara bir formül sundu ve böylece doların 7-8 liraya düşeceğini söyledi.

Türkiye’de doların düşmemesini dolarizasyona bağlayan Külünk, vatandaşın elindeki doları çıkarmasıyla kurun 7-8 liralara düşeceğini söyledi.

7 Ekim’de dolar rekor kırdı

En son Fed’in faizi yükseltmesiyle 18 liranın üzerine fırlayan doar kuru 7 Ekimde 18,74’ü görerek rekor tazelemişti.

Doların düşmemesini dolarizasyona bağlayan Külünk, vatandaşın elindeki doları çıkarmasıyla kurun 7-8 liralara düşeceğini söyledi.

Külünk dijital yayın yapan Polemik TV’de katıldığı bir programda, dolar sorununun “1947’li yıllardan beri, IMF politikaları nedeni ile var olduğunu savundu. “Türkiye bir dolarizasyon problemi yaşıyor. Bugün Türkiye’de vatandaş mevduat tasarruf aracı olarak kullandığı doları elinden çıkarırsa, Türkiye’de dolar 7-8 liraya düşer.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaş elindeki parayı neden çıkartmak zorunda kalsın”

Programda Güven Yılmaz’ın “Vatandaş neden elindeki parayı çıkartmak zorunda. Bu çok yanlış bir politika” demesi üzerine sinirlenen Külünk ,“Şimdi siz bana soru mu soruyorsunuz, hem soru sorarak yargılamak mı istiyorsunuz?” diyerek açıklamalarına doların Türkiye gibi birçok ülkede yatırım aracı olarak kullanılması nedeni ile genel bir sorun yaşandığını anlattı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın