Başkan Erdoğan: Karabağ’ı Lahey Adalet Divanı’na taşıyıp, zararın tazmini istenmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan işgali sırasında Karabağ bölgesine verilen zarara dikkat çekerek tazmininin istenmesi ve konunun Lahey Adalet Divanı’na taşınması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetine icabet ederek Azerbaycan’a gitti.

İki lider burada Zengilan Uluslararası Havalimanı’Nı hizmete açtı.

Farklı kurumları da ziyaret eden liderler daha sonra basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan işgali sırasında bölgeye verilen zarara dikkat çekti.

Zararın tazmini istenmeli
Cumhurbaşkanı söz konusu zararın tazmini için Lahey Adalet Divanı’nı işaret etti.

Erdoğan,”Lahey Adalet Divanı’na getirerek tazminini istemek lazım. Bu suretle bunları köşeye sıkıştırmak lazım.” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın basın toplantısındaki açıklamaları şu şekilde:

“Zengilan’da açılışını yaptığımız havalimanı, Kaabağ’ın kalkınma destanının yazıldığının adeta bir göstergesidir. Türk şirketlerinin de rol almış olması bizim için de tekrar iftihar meselesidir.

Azerbaycan adeta küllerinden doğrularak ayağa kalktı. Bir yıl önce temel atmaya geldiğimizde çok farklı bir araziydi ancak şimdi tarımda çok farklı çalışmalar yapılması suretiyle nasıl ayağa kaldırıldığını gördük. Tabii burada en önemli şey su.

Su konusunda da kısa zaman içerisinde barajı yapmak suretiyle sorunlarını da giderecek ve böylece bu tarlalarda tarımda atılacak adımlarda ciddi bir netice elde edeceklerini söylediler ki hakikaten bizim de gördüğümüz bu. Tarımda hakiki neticeler, hasadın alınabileceğini gördük.

Saman balyalarını aslında oradaki dizilişi bize o neticeyi gösteriyor. Biz de koltuk olarak saman balyalarında toplantıyı yaptık. Mayınların yerini artık bunlar almış vaziyette. Öyle zannediyorum ki bir yıl sonra geldiğimiz de Cebrail Yolu’nun çok farklı bir hale geleceğini düşünüyorum.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın