TSK’ya iftira atan TTB Başkanı Fincancı, geri vites yaptı: Ben öyle bir şey demedim

Korkunun gözünü seveyim.  Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ‘kimyasal silah’ iftirası atan terörist sever TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı,  yaptığı yeni bir açıklama ile böyle bir şey demediğini iddia etti.

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın TSK’ya attığı iftira sonrası vatandaşlar ve siyasilerden peş peşe tepkiler gelirken, Fincancı pişkin sözlerine yenisini ekledi.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “PKK’nın yayın organlarından birine katılarak sanki ben TSK, kimyasal silah kullanılmıştır demişim gibi haber yapıyorlar. Öyle bir şey demedim ben.” diye sözlerini inkar etti.

PİŞKİN SÖZLER: ÖYLE BİR ŞEY DEMEDİM!

“Bunu da eleştirmek isterim. Sanki ben kimyasal kullanılmıştır demişim gibi haber yapıyorlar. Öyle bir şey demedim ben. Canlı yayında konuşuyorum. Hani diyorum ki bir kimyasal etkisi olabilir. ‘Sinir sistemini etkileyen o istemsiz hareketler nedeniyle bunun araştırılması gerekir’ diyorum.

Yani görüntüler de bunu söylemek olanaklı değildir diyorum canlı yayında. Sanki ben ‘kimyasal var’ demişim gibi lanse ediyor. Onların o şekilde yapması da sorumsuzluk tabii ki. Ben eleştirilerimi de yönelttim kendilerine.”

SKANDAL SÖZLERE SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, PKK/YPG’nin sözde yayın organına açıklama yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre soruşturma, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarından açıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Mülakatsız atama bekleyen öğretmenin kafası karışık!

Aziz Dağtekin Yazdı Mevlana buyuruyor ki, “Hilelerle, tedbirlerle çalınmış olan malın vebali adalet günü çalan …

Bir yanıt yazın