Bakan Nebati’den her kesime “Hazine faiz destekli kredi” müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Twitter’dan yayınladığı mesajında esnafa, çiftçiye ve gençlere sağlanan Hazine faiz destekli krediler hakkındaki limitlerin yükseltildiğine dair bilgi verdi.

Esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve yüzde 7,5’lik faiz oranıyla kullandırılacak 100 milyar liralık Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi resmileşti. Ayrıca genç girişimcilere, çiftçilere, esnaf ve sanatkara sağlanan faizsiz kredilerin limitleri de artırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yayınladığı mesajında, “Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve yüzde 7,5’lik faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla kullandırılacak 100 milyar lira tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi, Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe girmiştir.

Ayrıca, T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla üretici ve çiftçilerimize kullandırılan Geleneksel (Yaygın) Bitkisel Üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limiti de 200 bin liraya çıkarılmıştır.dedi.

Hazine faiz destekli kredi

Esnaf ve sanatkarlara verilen kredi ile ilgili de bilgi veren Bakan Nebati, açıklamasını “Böylelikle, genç girişimcilerimiz için sıfır faizli kredi limiti 100 bin TL’den 300 bin TL’ye, yaş sınırı ise 30’dan 35’e çıkartılmıştır. Ayrıca, T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla üretici ve çiftçilerimize kullandırılan Geleneksel (Yaygın) Bitkisel Üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limiti de 200 bin TL’ye çıkarılmıştır.” şeklinde sürdürdü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın