İngiltere’de yeni Başbakan Hint asıllı kraldan daha zengin Rishi Sunak oldu

Sunak, Truss’tan sonra liderlik koltuğunu devraldı. Hint kökenli lider, servetiyle dikkat çekiyor. İngiltere, 45 günlük Liz Truss hükümetinden sonra yeni liderini belirledi.

Milletvekilleri arasında yeterli desteği bulamayan Penny Mordaunt, adaylıktan çekildi.  Böylece Muhafazakar Parti’de düzenlenen liderlik yarışının kazananı Rishi Sunak oldu.

İngiltere’nin yeni lideri

Eski Maliye Bakanı Sunak, bundan sonra ülkenin yeni Başbakanı olarak görev yapacak. Sunak, eski Başbakan Boris Johnson ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Johnson, bu görüşme sonrası liderlik yarışına katılmayacağını duyurmuştu.

Ülkenin en genç Başbakanı, servetiyle dikkat çekiyor

730 milyon sterlin tutarında bir servetin sahibi olduğu konuşulan Sunak, İngiltere’nin Hint kökenli ilk başbakanı olarak tarihe geçti.

Hindustan Times, “Rishi Sunak, 42 yaşında modern tarihin en genç Birleşik Krallık başbakanı oldu.” ayrıntısına vurgu yaptı.

Partisinin vekillerine seslenecek

Guardian’ın haberine göre, Başbakan Sunak, Muhafazakar Parti milletvekillerine hitap edecek, ancak bu konuşma kapalı kapılar ardında gerçekleştirilecek.

Bu arada Mordaunt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Meslektaşların, bugün kesinliğe ihtiyacımız olduğunu hissettikleri açıktır. Sonuç olarak, bir sonraki Başbakanımızı seçtik.” dedi.

Mordaunt: Rishi’ye desteğim tam

Mordaunt, “Bu karar tarihi ve partimizin çeşitliliğini ve yeteneğini bir kez daha gösteriyor. Rishi’ye desteğim tam.” ifadelerini kullandı.

1922 Komitesi Başkanı Sir Graham Brady, sadece “bir geçerli adaylık” başvurusu aldığını ve bunun da Sunak olduğunu duyurdu. Brady, “Muhafazakar Parti’nin liderliğine Rishi Sunak seçildi.” diye ekledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın