Almanya Ekonomi Bakanı Habeck: Size ihtiyacımız var

Almanya Ekonomi Bakanlığı’nın hazırladığı videoda, insanlar Almanya’ya davet edilerek iş ve yüksek yaşam standartlarıyla birlikte vatandaşlık vadedildi.

Personel yetersizliği Avrupa’nın en önemli gündemlerinden biri.

Pandemiden hemen sonra hava yolu sektöründe yaşanan krizle birlikte özellikle Almanya’da, farklı ülkelerden dönemlik istihdam çalışmaları başlamıştı.

Ülkede yeni bir adım atılarak farklı meslek dallarında insanlar Almanya’ya davet edildi.

“Gelin Almanya’da yapın”
Almanya Ekonomi Bakanlığı’nın hazırladığı projede Bakan Robert Habeck, kameranın karşısına geçerek “Make it in Germany/Almanya’da yapın.” dedi.

“Yüksek yaşam standardı”
Hazırlanan videoda ülkesinde yeni fırsatlar doğduğunu söyleyen Habeck, iyi iş ortamı ve yüksek yaşam standardı vadettiklerini söylüyor.

 

“Size ihtiyacımız var”
Habeck, meslek grubu fark etmeksizin yeni insanlara ihtiyaç duyulduğunu belirterek net bir ifade ile “Size ihtiyacımız var.” ifadelerini kullanıyor.

Birçok alanda Almanya’nın iş imkanına sahip olduğunu söyleyen Habeck, ülkesine geleceklere yüksek maaşlı bir işten çok daha fazlasını sunabileceklerini belirtiyor.

Videoda iş imkanlarının yanında eğitim imkanlarına da vurgu yapılıyor.

“Vatandaşlık için mevcut imkanlar hızlandırılacak”
Bakan, çalışma izninin yanı sıra kalıcı vatandaşlık için de olumlu cümlelere yer veriyor.

Habeck, “Alman vatandaşlığını burada kalıcı olarak yaşayıp çalışmak isteyenler için mevcut durumların daha hızlı bir şekilde elde edilmesini mümkün kılmak istiyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Bakan videonun sonunda ise başvuru için yapılması gerekenlere ilişkin bilgiler veriyor.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın