Savunma Bakanı Akar: TSK’nın envanterinde kimyasal silah yok, bu iddia değil alçaklıktır

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Akar, TSK’nın envanterinde kimyasal silah bulunmadığını belirterek ortaya atılan iddiaları ‘alçakça bir iftira’ olarak nitelendirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün yapılan Kabine toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Akar’ın gündeminde, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnen Korur Fincancı tarafından ortaya atılan ‘TSK, kimyasal silah kullandı’ yalanı vardı.

PKK’nın yayın organında ortaya atılan kara propagandaya, CHP’li Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da “Kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin görüntüleri izledim. Kimyasal silah insanlığa karşı bir suçtur. Yarın itibarıyla iddialara dayanak olan görüntülerin doğruluğu üzerine soru önergemi Meclis gündemine sunacağım. Bu iddialar karşısında açıklama yapılmamış olması ilginç.” ifadeleri ile ortak olmuştu.

“Böyle bir şey söz konusu değil”Bakan Akar, sarf edilen bu sözlerin iddia değil bir ‘alçaklık olduğunu dile getirdi.

Konuya ilişkin açıklamalarında Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde kimyasal silah yok. Böyle bir şey söz konusu değil.” diye konuştu.

“TSK’nın başarısını karalamaya, insanların zihninde bulanıklık oluşturmaya çalışıyorlar”

Akar, “Bu tür iftiralar neden atılıyor?” sorusu üzerine şunları söyledi: “Bunu o iftiraları atanlara sorun. Aslında maksatları, niyetleri ortada; ne zaman terör örgütü çöküş sürecine girdi, büyük kayıplar vermeye başladı, bir çıkış yolu, yöntemi olarak iftira, karalama yoluna gitmeye çalıştılar. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başarısını karalamaya, insanların zihninde bulanıklık oluşturmaya çalışıyorlar.

“Yurt dışında bir algı oluşturmaya yönelik iftira atıyorlar”

Özellikle yurt dışında bir algı oluşturmaya yönelik ‘çamur at izi kalsın’ anlayışından hareketle, ne ahlaki ne hukuki ne insani değerlere uyacak söylemlerde bulunuyorlar, iftira atıyorlar.

Bunların kabul edilmesi asla söz konusu değil. Bizim uluslararası hukuka saygımız, bunun da ötesinde inançlarımız, insani, manevi değerlerimiz var. Biz uluslararası hukuk ötesinde uygulamalar yapıyoruz.”

Söz konusu söylemi bir iddia değil, son derece alçakça bir iftira olarak değerlendiren Bakan Akar, “Operasyonlarında Mehmetçik; sivillere, masum insanlara, tarihi, dini, kültürel yapılara, çevreye zarar gelmemesi için diğer hiçbir ülke ordusunun göstermediği duyarlılığa sahip. Hem planlama hem icra safhasında bu duyarlılığı gösteriyoruz.” ifadesini kullandı.

“Bu vatanın evlatlarının, tarafını belli etmesi lazım”

Kimyasal silah kullanımının asla söz konusu olmadığını vurgulayan Akar, “Bununla ilgili ülkemizin, bu vatanın evlatlarının, anayasal kurumlarının açık ve net şekilde tavrını göstermesi, tarafını belli etmesi lazım. Buna müsaade etmemeleri lazım. Şu ana kadar da siyasi partiler, kuruluşlar ciddi şekilde bu iddiaları lanetlediler.” dedi.

İsrail Savunma Bakanı Gantz’ın Türkiye ziyareti

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’ın perşembe günü Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyarete ilişkin soruya Akar, şu şekilde yanıt verdi: “Yıllardan sonra ilk defa bu düzeyde bir ziyaret olacak. Genel durumu değerlendireceğiz. Bizim politikamız, görüşlerimiz belli. Türkiye Cumhuriyeti devleti son derece şeffaf bir politika uyguluyor, bunları anlatacağız. Gelişmelere göre de müteakip safhaların neler getireceğini göreceğiz.”

“Tahılın sevkiyatı için 7 gün 24 saat çalışıyoruz”

Türkiye’nin küresel gıda krizinin çözümüne yönelik devreye girerek oluşumunda büyük rol oynadığı tahıl koridoruna ilişkin anlaşmanın geçerliliğinin 19 Kasım’da dolacağının hatırlatılması üzerine Akar, “İstanbul’da faaliyetini sürdüren Müşterek Koordinasyon Merkezi’nde arkadaşlarımız, taraflar yoğun şekilde çalışıyor. Tahılın sevkiyatı için 7 gün 24 saat çalışıyoruz.” dedi.

“Bizim başından beri amacımız belli” diyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Gıda krizinin önüne geçilsin, aç insan kalmasın, siyasi istikrar bozulmasın. Bunun için çalışıyoruz. Biz tabii ki bu anlaşmanın devamından, uygulamanın sürmesinden yanayız. Hatta Rus limanlarındaki tahılın taşınmasına yönelik de neler yapılabileceğinin araştırılmasının gayreti içindeyiz.” açıklamasında bulundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın