Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan hakemlere: İşiniz çok zor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF’nin VAR toplantısına katıldı. Koç, hakemlerle alakalı olarak “Yaptığınız işin ne kadar zor olduğunu biliyoruz” dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), dün Süper ve 1. Lig kulüp başkanlarına Video Asistan Hakemliği ile sunum yaptı, VAR odasında uygulamalı pozisyon değerlendirmeleri gösterildi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin katılmadığı organizasyonda Başakşehir, Alanyaspor ve Adana Demirspor başkanları yer almadı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, beraberinde Teknik Direktör Jorge Jesus ile takım kaptanı kaleci Altay Bayındır’ı getirmesi dikkat çekti.

VAR odasındaki uygulamadan önce kulüp başkanlarına yapılan sunumda, Video Asistan Hakemleri sahneye davet edilerek kariyerleriyle ilgili bilgi verildi.

Görüntüler değerlendirildi
VAR’dan sorumlu MHK üyesi Murat Ilgaz da sistemin işleyişi ve kurallarıyla ilgili olarak kulüp başkanlarına bilgi verdi.

Daha sonra yedi VAR odasında, kulüp başkanlarına uygulamalı olarak pozisyonlar ve değerlendirme yöntemleri anlatıldı.

Özellikle ofsayt çizgisinin nasıl çizildiği ve hata payının yüzde 1 olduğu aktarıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren bu bölümde 12 VAR hakeminin yanı sıra, FIFA kokartlı kadın hakem Neslihan Muratdağlı da bulundu. Görüntüler ise Avrupa liglerindeki pozisyonlar üzerinden değerlendirildi.

“Yaptığınız iş zor”
Her iki bölüme de ilgi gösteren ve sorular yönelten Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, “Kulüp başkanı ile tavla oynayan hakem var. Böyle olmaz.” sözü ilgi uyandırdı. Bu hakemin kim olduğu merak konusu oldu.

Koç’un VAR odasındaki operatörlerin tarafsız olmadığı iddiasına, MHK üyesi Murat Ilgaz, yayıncı kuruluşa bağlı operatörlerin hiçbir yetkisinin olmadığını ve son kararın VAR hakemleri tarafından verildiğini kaydetti.

Toplantıdan son derece memnun kaldığını söyleyen Ali Koç, hakemlere de “Yaptığınız işin ne kadar zor olduğunu biliyoruz.” ifadelerini kulandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Galatasaray’dan Ali Koç’un açıklamalarına yanıt: Psikolojide yansıtma

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un basın toplantısında yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabından karşılık verdi. …

Bir yanıt yazın