Putin’den neden Avrupa değil de Türkiye sorusuna cevap: Erdoğan sözünün eri biri

Rusya lideri Putin, Türkiye’de gaz merkezi kurulmasını önermesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözüne bağlı lider olmasından kaynaklandığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Soçi’de gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yaptığı üçlü görüşmenin sonunda düzenlenen basın toplantısında, Avrupa’ya gaz tedarikine değinen Putin, “Doğrudan Avrupa ile çalışmak çok zor.” dedi, Türkiye’ye işaret etti.

“Neden Türkiye’de gaz merkezi kurulmasın?”

Vladimir Putin, Türkiye’de doğalgaz merkezi kurulmasına yönelik teklifiyle ilgili gelişmeleri değerlendirerek, “Neden Avrupa’ya gaz sevkiyatları için Türkiye’de olası bir merkez kurulmasını teklif ettiğimizin açık olduğunu düşünüyorum. Çünkü Avrupalı ortaklarla doğrudan çalışmak çok zor. Ayrıca, boru hatlarının bombalanmasıyla ilgili trajik olayları da biliyoruz. Avrupalılar, neredeyse her zaman olduğu gibi çıkarlarına temelden zarar veriyor olsa da sessiz kalıyorlar.” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan sözünün eri”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ne söz verdiyse yaptığını söyleyen Putin, “Tüm bunlar Danimarka, İsveç ve Almanya’nın münhasır ekonomik bölgesinde yaşandığı için bunları kontrol etmemiz zor. Bu anlamda Türkiye ile çalışmak bizim için daha kolay. Birincisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözünün eri olduğu için anlaşmamız belki bazen zorlu olsa da onunla eğer bir konuda anlaşırsak, gerçekleştirmeye çalışırız. İkincisi ise Karadeniz sularını kontrol etmemiz daha kolay.” değerlendirmesinde bulundu.

“Alıcılar bulunacağından eminim”

Putin, Türkiye’de bir doğalgaz merkezi kurulması halinde söz konusu gaz için alıcılar bulunacağından emin olduğunu vurgulayarak, “Bakalım bu kış ve önümüzdeki kış neler olacak. Ama yeni sözleşmelerin imzalanacağından eminim.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye’nin, Rusya’dan doğalgaz sevkiyatı için Avrupa da dahil en güvenilir rotalardan biri haline geldiğini söylemişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir Cevap Yazın