2022 KPSS ön lisans sınav sonuçları açıklandı

ÖSYM, sınavdan alınan puanları adayların erişimine açtı.  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2022 KPSS ön lisans sınav sonuçlarını ilan etti.
ÖSYM, 9 Ekim 2022 tarihinde uygulanan söz konusu sınava ait değerlendirme işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

KPSS ön lisans sınav sonuçları belli oldu
Değerlendirmelerin ardından adayların sonuçları erişime açıldı.  Konuya ilişkin açıklamada, “Adaylar, sınav sonuçlarını 3 Kasım 2022 tarihinde 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecektir.” denildi.

SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Öte yandan ÖSYM, sınavla ilgili cevap kağıtlarını ve aday cevaplarını 10 gün süreyle erişime açtı.

Cevap kağıtları erişime açıldı
Açıklamada, “Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp ilgili sınavı ve ‘Cevap Kâğıdı Görüntüleme’ ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebileceklerdir.” ifadesi kullanıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın