İYİ Parti’den CHP’yi kıskandıran kurnaz rozet taktiği!

Parti Meclisinde başörtülülere yer yerecek kadar takiyyeyi ilerleten CHP’nin rozet takma akımı, İYİ Parti’de de AK Parti’den isimlerin geçmesiyle ve son örnek Baver Miroğlu’na takılan rozetle yeni bir algı operasyonunu kamçıladı.

Seçimlere 7 ay gibi kısa bir süre kala temel politikalarda bile kesin bir strateji ortaya koyamayan 6’lı masa son anketlerde iyice kan kaybederken masanın en güçlü üyeleri CHP ve İYİ Parti son zamanlarda partiye katılımlarla ilgili ciddi bir ajans çalışmasına girdi.

ANKETLERDEKİ DÜŞÜŞE KARŞI MEDYA MAKYAJI

Başörtülülere rozet takarak muhafazakar kesimden oy kapmaya çalışan CHP ile bazı eski AK Partililerle ismini adını duyurmaya çalışan İYİ Parti yandaş medyada geniş yer buluyor.

DİKKAT ÇEKEN MİROĞLU ÖRNEĞİ

AK Parti MKYK üyesi 25.Dönem Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ile aynı soyadını taşıyan Baver Miroğlu’nun İYİ Parti’ye geçişi fondaş medyada bayram havası estirdi.

İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı “Ak Parti MKYK üyesi 25.Dönem milletvekili Orhan Miroğlu’nun yeğeni, Büyük halası Türkiye’nin ilk kadın Belediye Başkanı Zekiye Midyat olan iş insanı Baver Miroğlu partimize katılmıştır. Kendisi ve partimiz için hayırlı olsun.” katılımı sözleriyle duyurdu.

TÜRKİYE’NİN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI ZEKİYE MİDYAT’IN ADINI DA GEÇİRDİ

İYİ Partili Dokumacı’nın paylaşımında özellikle Türkiye’nin ilk kadın Belediye Başkanı Zekiye Midyat’ın ismini geçirip Baver Miroğlu’nun halası olduğunu geçirmesi dikkat çekti.

Türkiye’nin ilk kadın Belediye Başkanı Zekiye Midyat’ın oğlu Ferit Midyat ve AK Parti MKYK üyesi 25.Dönem Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür’e konuştu.

ZEKİYE MİDYAT’IN OĞLU FERİT MİDYAT: SİYASİ SAHTEKÂRLIK

Zekiye Midyat’ın oğlu Ferit Midyat algı operasyonu ile ilgili şu ifadeleri kulandı;

Bu kişiyle siyasi manada ve akla gelebilecek hiçbir manada münasebetimiz bulunmamaktadır. Hal böyleyken bir siyasi tercih yaparak İP’e üye olan bu akrabamın, annemin ismini medyaya vermek suretiyle siyasi CV’sine dahil etmesi ailemizi üzmüştür.

Bir Kürt ve rahmetli Zekiye Midyat’ın oğlu olarak, fikirlerine ve siyasi programına hiçbir şekilde katılmadığım bir partiye kaydolan birinin, akrabam da olsa annemin ismini kullanmasını reddediyor ve bunu bir siyasi sahtekârlık olarak görüyorum.

Orhan Miroğlu ise İYİ Parti’nin soyadı üzerinden yaptığı oyuna “Benimle aynı soy ismi taşımaktan başka alakam olmayan biri İP’e üye olabilir. Ancak haberin, Mıhallemi aşireti ve ismim üzerinden yazılması doğru değil.

Ben siyaseti mensubu olmaktan gurur duyduğum Mıhallemi aşireti ve atalarımın mirası üzerinden değil, tam 57 yıllık bir tarihe sahip kendi siyasi hikâyemin bana emrettiği hakikatler üzerinden yapmaya çalışan biriyim.

Çoğu insan bilmez ama Mıhallemi aşireti de bugün AK Parti’ye yüzde 99 oranında oy veren bir aşiret. Bölgede bir benzeri yok bu örneğin.

Cumhurbaşkanımıza ve devlete de bağlılıkları sonsuz. Medya dünyasında birtakım etki ajanları kullanılarak yapılan bu operasyonlarla Mıhallemi aşiretine de ayıp ediliyor.” sözleriyle yanıt verdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın