Çin Bayraktar TB2’yi kopyaladı, sosyal medyada gündem oldu

Çin’deki bir fuarda tanıtılan yeni SİHA’nın, Bayraktar TB2’ye olan birebir benzerliği dikkat çekti. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar sonrası kullanıcılar, “Kendi SİHA’sını üretemeyen Çin Bayraktar’ı kopyalıyor.” yorumlarını yaptı.

Türkiye’nin yerli ve milli üretimi SİHA’ları, dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Türk savunma sanayisinin yıllar boyu süren çalışmaları sonucu üretilen SİHA’lar, Türk ordusunun gücüne güç katmayı sürdürüyor. Türk ordusunun gücünü artıran SİHA’lara sahip olmak isteyen ülkeler, Türkiye’nin kapısını çalmaya başladı.

Artık taklit eden değil taklit edilen bir savunma saniyisine kavuşan Türkiye’nin çalışmalarını dünyadan kopyalayan ülkeler bulunuyor.

Çin’in hamlesi

Yerli ve milli insansız hava aracı Bayraktar TB2i Çin’in de radarına girdi. Çin savunma sanayinin önemli firmalarından olan CETC, üretmeyi planladığı İnsansız Hava Aracı’nın (İHA) maketini görücüye çıktı.  Maketin, Türk SİHA’sı Bayraktar TB2’ye olan benzerliği dikkatlerden kaçmadı.

Sosyal medyada gündem oldu

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar sonrası kullanıcılar, “Kendi SİHA’sını üretemeyen Çin Bayraktar’ı kopyalıyor.” yorumlarını yaptı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın