Dört çocuğunu terk edip 15 yaşındaki çocuğa kaçan kadın hakkında suç duyurusu

Kahramanmaraş’ta yaşayan 4 çocuk annesi bir kadın, çocuklarını terk ederek 15 yaşındaki çocuğa kaçtı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konuya ilişkin bir basın açıklaması yayımlandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kadın hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtilerek, söz konusu aileye psikososyal destek hizmeti sağlanacağı bildirildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta eşi ve çocuklarını terk edip 15 yaşındaki çocuğun yanına giden kadın hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, konu ile ilgili incelemelerin ivedilikle başlatıldığı belirtildi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

“4 çocuk annesi kadın, 15 yaşındaki çocuğa kaçtı” başlıklı haberle alakalı basın açıklamamız…

“4 çocuk annesi kadın, 15 yaşındaki çocuğa kaçtı” başlıklı haberle alakalı aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görüşmüştür.

Olayın duyulmasının hemen ardından Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ve İl Müdürlüğü ekiplerimiz konu ile ilgili ivedilikle inceleme başlatmıştır.

İstismara maruz kalan 16 yaşındaki çocuk hakkında gerekli incelemeler Şanlıurfa İl Müdürlüğümüz tarafından titizlikle yürütülmektedir.

Habere konu olan kadın hakkında 18 yaş altı olan erkek çocuğuna istismarda bulunması ve 2018ü 2019ü 2020ü ve 2022 doğumlu 4 çocuğunu terk ederek hayati tehlike oluşmasına sebebiyet vermesi nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştur.

Bakanlığımız hizmet modelleri kapsamında rehberlik verilen aileye ise psikososyal destek hizmeti sağlanmıştır.

Torunlarının bakımını sağlamak istediğini belirten babaanne ve dedelerin bu süreçte Bakanlığımız tarafından SED hizmeti ile desteklenmesi uygun görülmüştür.

Süreci Bakanlık olarak yakından takip edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Emekliye 12 bin ₺’lik promosyon ödemeleri yarın başlıyor

Emeklilerin banka promosyon tutarlarında artışa gidildi. Kamu bankaları 8 bin ile 12 bin lira arasında …

Bir yanıt yazın