Kılıçdaroğlu’nun 3 Aralık çağrısı fiyasko! 2. Kemal Derviş vakası Rifkin ABD’den katıldı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ekonomik krizi sonsuza kadar bitirecek formülü söyleyeceğim” dediği program gerçekleşti. Kılıçdaroğlu’nun yeni danışmanı Jeremy Rifkin ise toplantıya ABD’den canlı bağlantıyla katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün, 2023 seçimleri için vizyon belgesini “İkinci Yüzyıla Çağrı” programı kapsamında açıkladı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması saat 14.00’te başladı. Kılıçdaroğlu’nun yeni danışmanı Jeremy Rifkin ise toplantıya ABD’den canlı bağlantıyla katıldı.

Kılıçdaroğlu, “3 Aralık’ı bekleyin vizyon projemizi açıklayacağım. Ekonomik krizi sonsuza kadar bitirecek formülü söyleyeceğim” demişti.

“BAY KEMAL, ÇIKTIĞI YOLDAN ASLA GERİ ADIM ATMAZ”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, konuşmasından öne çıkan satış başları şöyle:  Tek adama değil, yeni bir Türkiye hayaline ve yeni bir siyaset üstü anlayışa oy isteyeceksiniz. Türkiye, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında bir daha kutuplaşmış dönemler yaşamayacak.

Ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtıp Türkiye’yi çağdaş uygarlığa ulaşma ve onu aşma kararını bugün bir adım daha ileriye taşıyoruz. Bugün yepyeni bir güç birliği ile tanışacaksınız. Bay Kemal, çıktığı yoldan asla geri adım atmaz.

“ALMANYA’YA GİDECEĞİM”

Kısa bir süre sonra da Almanya’ya gideceğim. Seyahatlerimde ve sonrasında bahsettiğim bu 70 değerli isimle tek tek görüştüm. Onları siyaset üstü güç birliğine katılmaları için davet ettim. Elimizde üç büyük güç var; bize inanan halkımız, siyasi gücümüz ve dostlarımızla kurduğumuz siyaset üst güç birliğimiz. bizler siyasi ve siyaset üstü, rozetli veya rozetsiz unutmayın hepimiz ülke için vatan için birlikteyiz.

Bu değerli 70 kişi, Türkiye için 24 saat çalışan bir güç birliği olacak. Devlet 7 gün 24 saat çalışacak. Zamanın, mekanın, enlemlerin, boylamların ötesinde kesintisiz üreten bir Türkiye’yi şimdiden inşa etmeye başlıyorum. bu 70 değerli isim ne bir kişi için ne bir parti ne de iktidar için çalışacaklar.

SİYASET ÜSTÜ BEYİN TAKIMI!

Siyaset üstü bir beyin takımı oluşturduk. Cumhuriyet kendi özünden başlayarak yeniden şahlanacak. Bugün dinleyeceğiniz sadece bir krizden çıkma programı olmayacak. Orası evvelallah daha kolay olacak. Asıl zor olan ülkenin yeniden bir yapısal krize girmesini kalıcı olarak engellemek.

Türkiye’yi çağdaş uygarlığa ulaştırma ve onu aşma kararlılığını bugün bir adım daha ileriye taşıyoruz. Türkiye’yi kurumları yeniden inşa edilmiş, sistemi yasal çerçeveye oturtulmuş, bölgesinde barışın ve refahın merkezi haline gelmiş bir Türkiye inşa edeceğiz.

“CHP DAR BİR ADAY ANLAYIŞIYLA OY İSTEMEYECEK”

Kılıçdaroğlu son grup toplantısında, “CHP sadece bir adaya oy istemeyecek. CHP dar bir anlayışla da oy istemeyecek. CHP bir zümrenin çıkarı için de oy istemeyecek. CHP yepyeni bir anlayışla yepyeni bir sisteme oy isteyecek. CHP, güç birliğine oy isteyecek.

CHP, oyları daha iyi bir yaşam için, yeni bir Türkiye hayali için isteyecek. Çünkü biz ülkeyi krizden çıkarmak için oy istemiyoruz. Bundan sonra ülkemizi yapısal krizlerden koruyacak sistemi getirmek için mücadele ediyoruz. 50 yıldır bu ülkede hep ekonomik krizler var. Biz bu krizleri sonsuza kadar bitirmek için geliyoruz” diye seslenmişti.

KILIÇDAROĞLU’NUN 3 ARALIK ÇAĞRISI BOŞ ÇIKTI!

Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasını tamamlaması üzerine, toplantı salonundan ABD’de Jeremy Rifkin’e bağlantı kuruldu. CHP’nin yeni ekibi içerisinde yer alacağı açıklanan Rifkin, “Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibine çalışacak olmak beni çok heyecanlandırıyor” açıklamasında bulundu ve yeşil enerjiyle ilgili sunum yaptı.

CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK: MERKEZ’İN BAŞINDA DÜNYADA SAYGI DUYULAN BİR İSMİ ATAYACAĞIZ

Rifkin’in ardından ise sahneye CHP Sözcüsü Faik Öztrak çıktı. Öztrak, konuşmasında “Cinsiyet eşitsizlikleriyle etkin şekilde mücadele edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe sokacağız. Ülkemizi hak ettiği zenginliğe mutlaka kavuşacağız.

40 bin kilometreden fazla yol yaptık, meslek örgütleriyle konuştuk. Yeni nesil kalkınma stratejimizi hazırladık, ekonomideki büyük yangını gördük. Ülkemizi önce feraha sonra refaha kavuşturacak programın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha tespit ettik.

Kısa sürede ferahlamak için yanlış ekonomi politikalarının neden olduğu belirsizlik çarkını kırmamız, ülkemizin olağanüstü yüksek risk primini aşağı çekmemiz gerekiyor. Bunun için önce Merkez Bankası’nın başına tüm dünyanın saygı duyduğu bir ismi atayacağız,

MB’nin hedefi enflasyonu kalıcı olarak tek haneye indirmek olacak. MB’nin bağımsızlığını güvence altına alacak yasal düzenlemeleri yapacağız.” ifadelerini kullandı.

HACER FOGGO: İLK HEDEFİMİZ YOKSULLUĞU KÖKTEN BİTİRMEK OLACAK

Öztrak’ın açıklamalarının ardından kürsüye CHP Yoksulluk ve Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo geldi. Foggo ise “Türkiye tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Yokluğu da varlığı da birlikte yaşadık ve atlattık. Son 20 yıldır Türkiye’de gittikçe derinleşen yoksulluk adaletsizliğe yol açıyor.

Zenginin daha zengin yoksulun ise daha yoksul olduğu ve bunun doğal karşılandığı bir zamanın içindeyiz. Bu memlekette eşitsizlik bu kadar derin ve yakıcı olmamıştı.

Çünkü bu memleket bu kadar umursamaz bu kadar kötü bir yönetim anlayışıyla karşılaşmadı. Bu adaletsiz sisteme karşı CHP iktidarının ilk hedefi yoksulluğu kökten bitirmek olacak” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığı görevine getirilen ABD’li ekonomist Jeremy Rifkin’in yanı sıra, MIT Üniversitesi’nden Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refet Gürkaynak, eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara, çeşitli kurumlara danışmanlık yapan Prof. Dr. Ufuk Akçiğit gibi isimler toplantıda yer aldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın