Yeni ittifak resmen kuruluyor!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için AK Parti, MHP ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, CHP, İYİ Parti, Saadet, Deva, Gelecek ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın ardından yeni bir ittifak daha resmen kuruluyor.

Haziran ayında yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partiler arasındaki ittifak görüşmeleri de yoğunluk kazandı. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın ardından Zafer Partisi, Memleket Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi’nin ittifak çalışmalarında sona gelindi.

YENİ İTTİFAK GELİYOR

Memleket Partisi, Zafer Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi’nin oluşturduğu ittifak son düzlüğe girdi. Partilerin uzun istişarelerinin ardından dört parti birlikte yol yürüme kararı aldı.

Yürüttükleri ittifak çalışmalarına dair bilgi veren Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, dört siyasi parti genel başkanlarının önümüzdeki haftalarda yan yana basının karşısına çıkacağını söyledi, “Biz açıklamamızı Anıtkabir’de yapacağız” dedi.

İSİM BELİRLENDİKTEN SONRA AÇIKLANACAK

İttifak çalışmaları kapsamında toplantılarını çarşamba günleri yaptıklarını, çok yakın bir süreçte de nihai toplantılarını gerçekleştireceklerini belirten Vecdet Öz, “İsmi ve programının oluşturulmasının ardından açıklama safhasına girilecek” diye konuştu.

Oluşturulacak yeni ittifaka Milli Yol Partisi’nin de katılımı gündeme gelmişti. Adalet Partisi lideri Öz Milli Yol Partisi’nin katılımına dair, “Arzu ediyorduk ama şimdilik dört parti ile yola çıkma kararı aldık” ifadelerini kullandı.

‘LAİKLİK KARŞITLARI BİZİMLE BERABER OLAMAZ’

İttifakın ismi konusundaki çalışmaların devam ettiğini, bunun da önümüzdeki hafta içerisinde belli olacağını söyleyen Vecdet Öz, “Amacımızı ifade eden güzel bir ismimiz olacaktır” dedi. Öz ittifakın amacına dair ise şunları kaydetti:

“Türkiye’nin kuruluş kodlarına, Kurtuluş Savaşı felsefesine, Atatürk’e, cumhuriyete uygun olacaktır. Türkiye’nin en büyük eksiği de bence bu. Bizim en önemli farkımız milli vicdanımız, yerli ve milli oluşumuz. ‘Kırmızı çizgilerimizi ihlal etmek pahasına büyüyelim’ demiyoruz.

Türkiye’nin kuruluş felsefesine ters düşecek hiçbir fikriyatı benimsemiyoruz. Bizimle birlikte olacak kim varsa Atatürk ile yan yana duracak bir ölçekte olması lazım. Atatürk karşıtları, laiklik karşıtları bizimle beraber olamaz.

Hedefimiz Türkiye’nin kuruluş kodlarına Türkiye’yi geri çevirmek, milli bir ekonomi, milli bir kalkınma ve milli çizgiden taviz vermeden, cumhuriyet nasıl kurulmuşsa bayrağı düştüğü yerden kaldırmak.”

‘YAPMAYIN, ETMEYİN’ DİYE ARIYORLAR’

İttifak çalışmaları sürecinde baskı ve engelleme girişimleriyle de karşılaştıklarını aktaran Öz, bu duruma ilişkin ise, “Münferit aramalar oluyor. Çeşitli partilerden ‘yapmayın, etmeyin’ diye arıyorlar. ‘Bize katılın’ diyorlar. Böyle bir şey yok. Bizim felsefemize uygun olmayan bir yere icabet etmemiz uygun olmadığı gibi bizim kurduğumuz yapıya kolay kolay bunun dışındaki partinin bizimle beraber olması mümkün değil” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın