ABD, Türkiye’nin kara harekatıyla ilgili ilk kez tarih verdi

Amerikan Washington Post (WP) gazetesine konuşan üç Amerikalı yetkili, Türkiye’nin Suriye’ye kara operasyonunu bu ay başlatabileceğini söyledi. Haberde ayrıca, ABD’nin terör örgütü SDG’yle iş birliğini artıracağı belirtildi…

ABD’nin önde gelen yayın organlarından Washington Post (WP) gazetesi; Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberinde, Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyine yapmayı planladığı olası kara harekatına dair değerlendirmelerde bulundu.

“HAREKAT BU AY İÇİNDE BAŞLAYABİLİR”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Suriye’ye kara operasyonunu bu ay başlatabileceğini söyleyen üç Amerikalı yetkili, bunun bölge istikrarını ve bölgedeki ABD’lileri riske atacağını savundu.

“BÖLGENİN İSTİKRARI TEHLİKEYE DÜŞER”

ABD ordu sözcülerinden Albay Joseph Buccino da “Böyle bir adımın Suriye’de zor kazanılan güvenlik ve istikrarı tehlikeye düşürmesinden endişeliyiz” dedi.

“SDG TERÖRÜNE DESTEĞE DEVAM” MESAJI

Haberde ayrıca, ABD’nin Türkiye’yle artan gerilime rağmen, omurgasını terör örgütü PKK/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’yle (SDG) iş birliğini artıracağı belirtildi. Bu durumun, ABD ve Türkiye arasında gerilimi daha da yükselteceği vurgulandı.

TERÖR SÖZCÜSÜNÜN SÖZLERİ DE AKTARILDI

Gazeteye konuşan Suriye Demokratik Güçleri’nden Ferhad Şami de Türkiye’nin ve Türk destekli güçlerin Suriye’nin kuzeyinde “sınırlı bir kara operasyonu” düzenleyeceğine dair işaretler olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE, ABD VE RUSYA’YA SÜRE VERDİ”

Öte yandan, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna konuşan bir Türk yetkili, “Türkiye, PKK/YPG/SDG terör örgütünün Münbiç, Tel Rıfat ve Ayn el Arab’dan çekilmesi için ABD ile Rusya’ya iki hafta süre verdi. Süreyi uzatmayacağız. SDG/YPG oradan çekilmezse, kara harekatı başlayacak” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın