CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı: vizyon belgesi ABD ve İngiltere’de kurgulandı

CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan vizyon belgesinin parti mutfağında hazırlanmadığını, Amerika ve İngiltere’deki ziyaretlerle içeriğinin oluşturulduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3 Aralık Cumartesi günü İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirdiği “İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması”na ilişkin parti içerisinden üst düzey değerlendirme geldi. CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı, vizyon belgesine ilişkin eleştirilere cevap verdiği konuşmasında çarpıcı itiraflara yer verdi.

Habertürk TV ekranlarında vizyon belgesinin satır aralarını açan CHP PM Üyesi Müslim Sarı, içeriğin parti mutfağında hazırlanmadığını itiraf etti. Vizyon belgesinin CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yurt dışına gerçekleştirdiği ziyaretlerde şekillendiğini ifade eden Sarı, önümüzdeki günlerde yapılacak Almanya’daki temaslarda da bu yönde adımlar atılacağını söyledi.

CHP GENEL MERKEZİNDE ÜRETİLMEMİŞ

CHP PM Üyesi Sarı, “CHP’nin kendi mutfağında böyle bir vizyon belgesi üretip ‘işte vizyon belgemiz bu’ deyip kamuoyunun karşısına çıkabilirdik ama öyle olmadı. CHP’nin kendi siyasi kadroları artı bunun dışında olan kadrolarla beraber kolektif ortak akılla bir vizyon çalışması yaptı.” dedi.

ABD VE İNGİLTERE’DEN ‘VİZYON’ KATKISI

Sarı, “Genel başkanımızın yaptığı geziler var Amerika’ya, İngiltere’ye önümüzdeki günlerde Almanya’ya yapacağı gezi var. Burada yapılan görüşmeler var, buradan elde edilmiş izlenimler var, katkılar var bunların hepsi de bu sürecin içine girdi.” şeklinde konuştu.

ABD VE İNGİLTERE’YE PEŞ PEŞE ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim tarihleri arasında ABD’yi, 1-5 Kasım’da İngiltere’yi ziyaret etmişti.

Kılıçdaroğlu, ABD’de basından habersiz 8 saat ortadan kayboldu. New York’tan hava yolu ile Washington’a gitmesi beklenen Kılıçdaroğlu’nun karayolunu seçtiği ifade edildi. Bu 8 saatlik sır zaman diliminde kimlerle görüştüğünü açıklamayan Kılıçdaroğlu “hamburger yemeye gittiğini” öne sürmüştü.

“HDP İLE İTTİFAK CESARETİNE SAHİP MİYİZ?”

CHP’li Müslim Sarı, terör örgütü PKK uzantısı olmakla eleştirilen HDP ile partisinin aleni ittifak kurmasını savunan isimlerden. Sarı, 2020 yılında yaptığı açıklamada CHP’nin “bölünme paranoyasından” kurtulması gerektiğini belirterek şunları söylemişti:

CHP, HDP ile açık bir ittifak yapacak cesarete sahip mi? Önümüzdeki dönemin en büyük ikilemi bu olacak. Ya bunu yapacak cesareti gösterecek, kadrolarını üretecek, iletişim dilini kuracak, kendi tabanını ve toplumu ikna edecek ve öz güvenle bakacak meseleye ya da ayrı ayrı seçimlere gireceğiz

İŞ BANKASI KÖKENLİ

CHP’nin yüzde 28.09’una ortak olduğu İş Bankası’dan görev üstlenen “partili bankacılar” arasında Müslim Sarı da yer alıyor.

CHP kontenjanından İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirilen Müslim Sarı daha sonra CHP Parti Meclisi Üyesi yapılınca İş Bank’taki görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Müslim Sarı ayrıca İkinci Yüzyıl Enstitüsü Vakfı (İYEV) Başkanlığı’nı yürütüyor. İYEV’in Danışma Kurulu’nda HDP’li Ahmet Türk ile eski HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen de yer alıyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir Cevap Yazın