Seyhan Devlet Hastanesi’nin otizmli bireyleri rahatlatan uygulamasına plaket!

Seyhan Devlet hastanesi ülke genelinde sağlık kurulu raporu almak isteyen otizmli bireylere öncelik hakkı tanıyarak bir ilke imza atması, Otizmle Barış Derneği Başkanı Dursun İzgi ile otizmli bireylerin aileleri tarafında sevinçle karşılandı.

Hastanenin ülke genelinde bir ilk olarak başlatmış olduğu çalışmayı bir plaketle ödüllendiren Otizmle Barış Derneği Başkanı Dursun İzgi; “Otizmli bireylerin sağlık kurulu raporu almak yada yenilemek istediklerinde randevu tarihinin ileri tarihlere verilmesi sağlık kurulu raporu için poliklinik muayenelerinde bekleme sürelerinin uzaması sağlık kurulu raporu alma işleminin aileler için tam bir işkenceye dönüşüyordu.

Konu ile ilgili ziyaret ettiğimiz Seyhan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Sevdiye Acele ile otizmli bireylerin davranış problemleri nedeniyle hayatlarını kolaylaştırmak adına neler yapılabileceği konusunda bir toplantı gerçekleştirdik. Çok verimli geçen toplantı neticesinde ülke genelinde emsal teşkil edecek otizmli bireylerin rapor alma süreçlerini kolaylaştıracak bir ilke imza atıldı. Umarım bu örnek çalışma diğer illerdeki hastanelerimize örnek olur” dedi.

Otizm konusuna hakim ve çok hassas olan Uzm. Dr Sevdiye Acele şükran borçlu olduklarını dile getiren Otizmle Barış Derneği Başkanı Dursun İzgi, “Başhekim yardımcımız otizmli bireylerimizin ailelerinin sorunlarına ivedi bir şekilde çözüm getirdi. Başhekim yardımcımızın duyarlılığı sayesinde artık ailelerimiz önce kurula sonrada polikliniklerdeki işlemlerini kısa sürede bitirerek en kısa sürede hastanede rapor işlemini tamamlayarak mutlu bir şekilde hastaneden ayrılıyorlar. Ailelerin bu sevinci bizlere de güç katıyor.”diye konuştu.

Yapılan uygulamadan son derece mutlu olduklarını dile getiren Dernek Başkanı Dursun İzgi ve yönetim kurulu üyeleri Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Opr Dr Güney Cem Bülbüloğlu’nu ziyaret ederek konuya duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiler.

Aynı zamanda Dernek Başkanı Dursun İzgi ve yönetim kurulu üyeleri Derneklerinin yürütme kurulu üyesi olduğu Türkiye Otizm Meclisi adına bu uygulamayı başlatan Seyhan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Sevdiye Acele ’ye teşekkür ederek, bu örnek uygulamayı bir plaket ile taçlandırdılar.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bürokrasi aslına rücu ediyor, makam aracı yerine otobüs

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve …

Bir Cevap Yazın