Emeklinin gözü “İntibakta” yasasında! Bu kez tamam gibi!…

Çalışma hayatıyla ilgili güzel gelişmeler tek tek hayata geçiriliyor. Memurların 3600 ek gösterge ve emeklilik bekleyen çalışanların EYT sorunun çözülmesinin ardından emeklikler de ‘intibak’ için bekliyor.

2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK (4A) ve BAĞ-KUR’lular (4B), aynı prim kazancı ve prim gün sayılarıyla 2000 yılından önce emekli olanların kendilerinden daha fazla emekli maaşı aldığına dikkat çekiyor ve intibak ile aradaki maaş farklılığının son bulmasını istiyor.

İntibak konusunu 10 yıldır beklediklerini , Meclis’in intibak yasası çıkararak bu sorunu çözmesi talebinde bulunan Emekliler,“10 yıldır intibak sorununun çözülmesini bekliyoruz. 2000 yılından önce emekli olanları kapsayan İntibak Yasası, 2012’de çıkmıştı, ödemeler de 2013’te yapılmıştı.

2000 yılı öncesinde emekli olanlar, İntibak Yasası çıkmadığı için 2000 sonrası emekli olanlardan fazla maaş alıyor. Prim kazancı ve prim günleri aynı olanlar arasında maaş farkı olmamalı. Hükûmet; memurların 3600 ek göstergeye

ilişkin talebini ve EYT’yi çözüme kavuşturdu. Sırada intibak var. Yıllardır bekleyen İntibak Yasası’nın çıkmasını da büyük bir heyecanla bekliyoruz” dedi.

Ergün, İntibak Yasası’nın çıkması durumunda, bundan faydalanacakların emekli maaşlarında kişiye göre değişmekle birlikte yükseliş olacağını da anlattı.

SEYYANEN ZAM TALEBİ
Emeklilerin 3 Ocak Salı günü açıklanacak enflasyon verisinin ardından belli olacak ocak zammı beklentisiyle ilgili de konuşan TÜED Başkanı Ergün “Beş aylık enflasyon, yüzde 14,04. Aralık ayı verisiyle birlikte altı aylık enflasyonun, yaklaşık yüzde 17-18 olması bekleniyor.

Yüzde 17-18 zam, yetmez. Emekli, büyük bir beklenti içine girdi. İnsan onuruna yakışır bir zam verilmesini bekliyoruz. Öte yandan, bu zamlar, seyyanen zam olarak verilmeli” dedi.

Öte yandan, daha önce yapılan intibak düzenlemesine göre maaşlarda 10 lira ila 350 lira arasında artış olmuştu. Aynı yöntem izlenirse bugün intibaktan yararlanacakların alacağı maaşlarda ise 1.300 lira varan artışlar olabileceği belirtiliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın