İyi Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı olmasını istediği iki isim

Adem Metan’ın konuk ettiği İyi Parti Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen, seçimi riske atmak istemediklerini, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’tan birinin aday olması gerektiğini söyledi.
Dijital yayıncı Adem metan gündemi değiştirecek röportajlarına devam ediyor.

Metan, YouTube’de yayınladığı Peki Ya Sonra programına bu kez İyi Parti Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen’i konuk etti.

Röportajda siyasetin bir numaralı konusu olan muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı da ele alındı.

Ertürkmen, birinci parti olacaklarını ve Türkiye’yi yöneteceklerini söylerken Cumhurbaşkanı adayı için riske girilmemesi gerektiğini savundu.

“Riske girmeyi doğru bulmuyoruz”
Seçimi cumhurbaşkanlığı sisteminde kalmak mı yoksa parlamenter sisteme dönmek mi olarak tanımladıklarını söyleyen Ertürkmen, “Söz hakkımız olduğu için kazanacak aday olsun diyoruz. Çünkü bu seçim, eğer kaybedilirse bir daha parlamenter sisteme dönülemeyecek bir seçim. Kesinlikle kazanılacağını düşünüyorum fakat riske girmeyi doğru bulmuyoruz.” dedi.

“İmamoğlu ve Yavaş kazanacak isimler”
Seçime kazanacak adayla gitmeyi doğru bulduklarını söyleyen Ertürkmen, “Orada da kazanacak aday olarak düşündüğümüz iki isim var. Biri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız diğeri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız.

Biz iki başkanımıza da tamamız. Bu iki ismin kazanacağına da kesin gözle bakıyoruz. Dolayısı ile Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın kazanacağına inanan bir siyasetçiyim.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın