6’lı masayı eleştiri yağmuruna tutan Erbakan: 28 Şubat kokuları geliyor

İYİ Parti’de Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın ile parti genel merkezi arasında koltuk krizi yaşandığı ortaya çıktı. Koray Aydın’ın, Ankara İl Başkanlığı için Serdar Tunç’u aday olarak öne sürmesine karşın İYİ Parti Genel Merkezi Batuhan Yılmaz aday olarak açıkladı. Parti içindeki güç çekişmesi sebebiyle kongrenin ertelendiği iddia edildi.

14 Ocak’ta yapılması planlanan Ankara il kongresi seçimleri, İYİ Parti’de krize sebep oldu. Tek listeyle girilemeyen seçimde Meral Akşener ile Koray Aydın’ın farklı adaylar üzerinde hareket etmesi parti içinde kaosa sebep oldu. Aday konusunda bir uzlaşı sağlanamaması üzerine kongrenin 29 Ocak’a ertelendiği iddia edildi.

Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk’ün yerine gelecek ismin belirleneceği seçim, İYİ Parti’de gerilime sebep oldu. Ankara İl Başkanlığı için tarafların farklı adaylar öne sürmesi sebebiyle ipler gerildi.

KORAY AYDIN, “SERDAR TUNÇ”U ADAY OLARAK AÇIKLADI

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İYİ Parti Ankara Milletvekilleri olarak, il başkan adayımız Serdar Tunç kardeşimize başarılar diliyoruz. Keçiören’de gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarını, tüm Ankara’da yürüteceğine yürekten inanıyoruz. Allah muvaffak etsin.” diyerek aday olarak Serdar Tunç’u işaret etti.

İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ, ADAYIMIZ “BATUHAN YILMAZ” DEDİ

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, “Partimizin kurucu Ankara İl Başkan Yardımcılığı ve akabinde iki dönem Merkez Disiplin Kurulu üyeliği görevlerini başarıyla ifa eden, ilk günden bugüne azmi ve çalışmalarıyla örnek gösterilen Ankara İl Başkan Adayımız Av. Batuhan Yılmaz’a başarılar diliyoruz.” sözlerini sarf etti.

Genel merkezin desteklediği Batuhan Yılmaz ile İYİ Parti’nin ağır toplarından Koray Aydın’ın desteklediği Serdar Tunç isimleri arasında büyük gerilim yaşandığı kulislere yansıdı.

14 Ocak’taki yapılması planlanan kongrenin, 29 Ocak’a ertelendiği duyuruldu ancak ertelenme sebebi olarak İYİ Parti’den bir gerekçe gösterilmedi.

ADAY GERİLİMİ VE AKŞENER’İN RAHATSIZLANMASI AYNI ZAMANDA GERÇEKLEŞTİ

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır ile İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın arasında yaşanan aday geriliminin tırmanması sebebiyle, İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener’in fenalaştığı; kalp teklemesi nedeniyle hastaneye kaldırılan Akşener’in rahatsızlanmasında bu olayın sebep olduğu iddia edildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın