Ali Babacan’dan 6’lı masada yeni kriz çıkaracak sözler!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partilerin oy oranlarıyla ilgili tartışmalar hakkında konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı ‘Kendi kararımı uygularım’ derse kriz çıkar” demesine tepki gösteren Şirin Payzın, “Bilmiyorum Ahmet Davutoğlu’na bu özgüven nereden geldi. Yüzde 1’lik bir partinin genel başkanı gibi konuşmalı” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu gelişmeler hakkında konuşan Babacan, “Seçimlerden önce hiçbir partinin seçimde yüzde kaç alacağını önden hesap ederek bir çalışma olmaz. Eğer öyle bir çalışmayla seçime gidilirse o zaman her parti kendi yoluna” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Seçimlerden önce hiçbir partinin seçimde yüzde kaç alacağını önden hesap ederek bir çalışma olmaz, öyle bir çalışmayla seçime gidilmez. Eğer öyle bir çalışmayla seçime gidilse o zaman her parti kendi yoluna. Bu partilerin hepsi eşitler olarak Masa’ya oturmuştur. Buna karşı olanlar varsa hemen söylesin, gereğini yapalım” dedi.

6’lı masadaki partilerin oy oranları sık sık gündeme gelirken, Babacan’dan ve Davutoğlu’ndan gelen peş peşe açıklamalar tartışmaların fitilini ateşledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin konuşması, pek çok eleştirileri de beraberinde getirdi.

“KRİZ ÇIKAR”
Davutoğlu, 6’lı masanın Cumhurbaşkanının ‘Ben sizin sözünüzü dinlemiyorum’ dediği zaman kriz çıkacağını söyledi.

Davutoğlu, “Dediği anda bir kriz çıkar. Çok açık söyleyeyim. O cumhurbaşkanı Meclis desteğini kaybeder. Ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır.” ifadelerini kullandı.

“BU ÖZGÜVEN NEREDEN GELİYOR”
Şirin Payzın, Halk TV’deki programda Davutoğlu’nun sözlerini eleştirdi. Payzın, “Yüzde 1’lik bir partinin genel başkanı gibi konuşmalı. Bu özgüven nerenden geliyor?” diyerek Davutoğlu’na tepki gösterdi.

“HER PARTİ KENDİ YOLUNA”
DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Medyascope’taki programda 6’lı masadaki partilerin oy dağılımıyla ilgili tartışmalara değindi.

Masadaki partilerin hepsinin “eşit”” olduğuna ve oy oranlarının dikkate alınmaması gerektiğine değinen Babacan, “Buna karşı olan varsa gereğini yapalım” dedi.

Babacan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Seçimlerden önce hiçbir partinin seçimde yüzde kaç alacağını önden hesap ederek bir çalışma olmaz, öyle bir çalışmayla seçime gidilmez. Eğer öyle bir çalışmayla seçime gidilse o zaman her parti kendi yoluna. Bu partilerin hepsi eşitler olarak Altılı Masa’ya oturmuştur. Buna karşı olanlar varsa hemen söylesin, gereğini yapalım.”

“RAHAT SEÇİLİRİM”
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için önceliğin 6’lı masanın içinde olması gerektiğini savunan Babacan, “6’lı masa benim ismim üzerinde mutabık kalırsa hem rahat seçilirim hem de en iyi şekilde yönetirim” dedi.

BAKANLIK PAZARLIĞINA “GOLCÜ” YORUMU
Seçimden sonra 6’lı masadaki rol dağılımına ilişkin konuşan Babacan, “Ben golcüyüm, hangi pozisyonda olursak olalım gol atacağız.” dedi.

Babacan, şu ifadeleri kullandı: “Burada ‘Kim, hangi koltuğu kapacak?’ diye bir şey yok. Ganimet mi paylaşıyoruz? Biz beraber nasıl yöneteceğimizin modelini kuruyoruz. Başa çıktığımızda ben golcüyüm, hangi pozisyonda olursak olalım, hangi alanda olursak olalım gol atacağız.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP Lideri Bahçeli: DEM’in kapatılması vatana ve millete namus borcudur

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Devlet Bahçeli, sert ifadeler kullanarak …

Bir yanıt yazın